Hlavní obsah

Hokejový brankář Sedláček míří do Dinama Riga, zatím na zkoušku

Praha
Aktualizováno

Hokejový brankář Jakub Sedláček by mohl v příští sezoně působit v Dinamu Riga. Třiadvacetiletý gólman, který doposud působil ve Zlíně a v předešlé sezóně pomohl Beranům k postupu do finále extraligy, se dohodl s účastníkem Kontinentální ligy na podmínkách smlouvy. Na úvod jej ale čeká měsíční zkouška, během níž musí přesvědčit o svých kvalitách.

Foto: Milan Malíček, Právo

Gólman Jakub Sedláček v dresu Zlína.

Článek

Bývalý juniorský reprezentant Sedláček, který se již představil i v seniorském národním týmu, po sezóně odmítl podepsal novou smlouvu se Zlínem a až doposud čekal na nové angažmá.

K možnému angažmá mu pomohl i fakt, že generálním manažerem lotyšského klubu se stal Normunds Sejejs, který naposledy stejnou funkci zastával ve Lvu Praha. V Rize by měl Sedláček bojovat o post jedničky se švédským reprezentantem Mikaelem Tellqvistem.

Sedláček odletěl do Lotyšska v neděli. Podle hráčského agenta Vladimíra Vůjtka, který se na jeho angažmá podílí, musí k definitivnímu přesunu do KHL uspět na zkoušce.

"Myslím, že v Rize se Kubovi otevírá docela slušná příležitost. Normunds Sejejs ví, jak chytá. Sedláček na jaře pomohl Zlínu do finále, je to mladý, perspektivní gólman, který má stále všechno před sebou. Myslím, že by to mohlo být výhodné pro obě strany. Klub potřebuje brankáře, Jakub Sedláček by se zase rád prosadil do KHL," uvedl Vůjtek pro hokej.cz.

Na měsíční zkoušku do Rigy odletěl i český útočník Patrik Valčák, který naposledy působil v Polsku.

Reklama

Související témata: