Hlavní obsah

Magnitogorsk - Omsk 4:0Stav série 4:3Hrubec končí. Omsk prohrál ve čtvrtfinále rozhodující sedmý zápas

Obhájce Gagarinova poháru Omsk skončil v play off Kontinentální hokejové ligy ve čtvrtfinále. Avangard v brance s českým reprezentantem Šimonem Hrubcem prohrál rozhodující sedmý zápas na ledě Magnitogorsku 0:4.

Hokejisté Magnitogorsku se radují z gólu ve čtvrtfínále play off proti Omsku.

Článek

Omsk v sérii mezi bývalými vítězi KHL ovládl úvodní dva duely, pak ale Metallurgu třikrát za sebou podlehl. První hrozbu vyřazení odvrátil jasným vítězstvím 5:1 v domácím azylu v Balašiše, na svém ledě však podobně kraloval i Magnitogorsk.

Hrubec poprvé kapituloval už ve třetí minutě v omském oslabení po střele Andreje Čibisova. V úvodní třetině ho překonal ještě Philippe Maillet a ve 23. minutě zvýšil další Kanaďan Josh Currie už na 3:0.

Poslední gól padl do prázdné branky, při power play hostů ho půldruhé minuty před koncem vstřelil Grigorij Dronov. Hrubec zastavil 20 střel hráčů Metallurgu, jeho protějšek Vasilij Košečkin potřeboval k vychytané nule 41 zásahů.

Magnitogorsk se o postup do finále utká s Čeljabinskem, za který hrají brankář Roman Will a útočníci Tomáš Hyka s Lukášem Sedlákem. V druhé semifinálové sérii mezi CSKA Moskva a Petrohradem se žádní Češi neobjeví.

Čtvrtfinále play off KHL:
Východní konference - 7. zápas:
Magnitogorsk - Omsk 4:0, konečný stav série 4:3.

Reklama

Související témata: