Hlavní obsah

Hrubec oficiálně skončil v Omsku, míří do Curychu

Brankář Šimon Hrubec oficiálně ukončil své angažmá v Omsku. Jako řada dalších zahraničních hokejistů opustil Kontinentální ligu v reakci na vojenskou invazi Ruska na Ukrajinu. Vedení Avangardu na klubovém webu potvrdilo, že se s českým reprezentačním gólmanem domluvilo na předčasném ukončení smlouvy. Podle dřívějších informací švýcarských médií by třicetiletý brankář měl od příští sezony působit v Curychu, kde nahradí krajana Jakuba Kováře.

Foto: www.championat.com

Šimon Hrubec přestupuje do Curychu

Článek

"Měli jsme několik variant a po Šimonově rozhodnutí jsme jednu z nich aktivovali," uvedl generální manažer Alexej Volkov. Omsk již získal i náhradu za Hrubce, z Finska se do Ruska po roce vrací Stanislav Galimov. Avangard podle webu i nadále vlastní hráčská práva pro KHL na vimperského rodáka.

Hrubec působil v Omsku necelé dvě sezony, loni klubu pomohl vítězství v play off KHL a zisku Gagarinova poháru. V soutěži chytal i za Kunlun. "Děkuji Avangardu a všem fanouškům za dvě skvělé sezony. Hodně štěstí," napsal na instagramu Hrubec, který byl jedničkou národního týmu na olympijských hrách v Pekingu i na loňském mistrovství světa.

Reklama

Související témata: