Hlavní obsah

Omsk - Kazaň 2:0Stav série 3:0Hrubec vychystal první čisté konto v play off KHL, Omsk je krok od postupu

Gólman Šimon Hrubec vychystal první čisté konto v letošním play off Kontinentální hokejové ligy, v němž obhajuje s Omskem Gagarinův pohár. Účastník olympijských her v Pekingu pochytal všech 43 střel hráčů Kazaně a jeho tým zvítězil ve třetím čtvrtfinálovém utkání 2:0. Omsk uspěl v sérii i potřetí a jedna výhra ho dělí od postupu.

Foto: Brian Snyder, Reuters

Šimon Hrubec v reprezentačním dresu

Článek

"Kluci dnes na ledě neuvěřitelně bojovali. Nehráli jsme nejlépe, ale výborně jsme bránili a z Hrubce byla opravdová zeď," chválil českého brankáře kanadský trenér Omsku Bob Hartley na webu championat.com.

Vítězství Avangardu zařídil ve 45. minutě dvacetiletý útočník Arsenij Gricjuk. Pět sekund před sirénou pak zpečetil výhru do prázdné branky Pavel Dedunov.

Také z Omsku odešli kvůli ruské invazi na Ukrajinu někteří legionáři - v sobotu tým opustili dva finští obránci, olympijský vítěz z Pekingu Ville Pokka a Oliwer Kaski.

"Jak reagoval tým na jejich odchod? Teď se hraje play off a hlavní je reagovat na okolnosti. I loni jsme přišli o důležité hráče. Nejdůležitější je mít dost hráčů, kteří mohou nastoupit. Celý rok jsme makali na tom, abychom se sem dostali, takže jdeme dál. V jaké náladě jsou zahraniční hráči? Sledujeme to a děláme, co je v našich silách," prohlásil Hartley, který v roce 2001 vyhrál s Coloradem Stanleyův pohár.

Až třetí prodloužení rozhodlo zápas Novosibirsku a Ufy. Domácím zajistil výhru 2:1 trefou ve 104. minutě Valentin Pjanov. Jeho tým snížil stav série na 1:2.

Čtvrtfinále play off KHL:
Východní konference - 3. zápasy:
Novosibirsk - Ufa 2:1 v třetím prodl., stav série 1:2;
Omsk - Kazaň 2:0, stav série 3:0.
Západní konference - 3. zápasy:
Čerepovec - Dynamo Moskva 1:3, stav série 2:1;
Dinamo Minsk - Petrohrad 2:3, stav série 0:3.

Reklama

Související témata: