Hlavní obsah

Kašpar dostal za hození hokejky po rozhodčím nejnižší trest. Nezahraje si pět zápasů

Stopku na pět zápasů obdržel v Kontinentální hokejové lize český útočník Chanty-Mansijsku Lukáš Kašpar, když v sobotním utkání proti Čerepovci mrštil hokejku po rozhodčím. Devětadvacetiletému křídelníkovi přitom hrozil až dvojnásobný distanc. Disciplinární komise soutěže ale rozhodla, že automatický distanc na pět utkání je dostačující.

Zraněný Kašpar hodil hokejku po rozhodčím

 
Článek

Kašpar se ve 46. minutě duelu skácel v bolestech k ledu, když jej v oslabení zasáhl jeden z protihráčů pukem. Přestože se mistr světa z ledové plochy dlouho nezvedal, rozhodčí se neměli k tomu přerušit hru. Frustrovaný hráč proto vzteky hodil po arbitrovi Nikolaji Akuzovském svou hokejku, za což obdržel trest do konce zápasu.

„Názorů padlo více, většina z nich ale byla pro to, aby Kašpar dostal trest na pět zápasů. I kvůli okolnostem a jeho zranění jsme dospěli k tomu, že tento trest je adekvátní," prohlásil šéf disciplinární komise Valerij Kamenskij. Chanty-Mansijsk v sobotu i bez svého nejproduktivnějšího hráče udržel proti Čerepovci vedení 3:1 až do závěrečné sirény.

Reklama

Související témata: