Hlavní obsah

Kašparovi hrozí v KHL za zkrat distanc až na deset zápasů

Moskva

Zákaz startu až na deset zápasů hrozí útočníkovi Chanty-Mansijsku Lukáši Kašparovi za to, že v sobotním utkání Kontinentální hokejové ligy vzteky hodil hokejku na rozhodčího. O možné výši trestu dnes serveru R-Sport řekl předseda disciplinární komise soutěže Valerij Kamenskij.

Zraněný Kašpar hodil hokejku po rozhodčím

 
Článek

"Podle pravidel následuje automatický distanc na pět utkání. O dalším budeme jednat. V pondělí nebo v úterý budeme mít zasedání," uvedl Kamenskij. "Dodatečná diskvalifikace nemusí být žádná, nebo může být až pět zápasů. Podíváme se, jaké utrpěl zranění, prozkoumáme celý incident," dodal.

Kašpar byl v sobotním duelu s Čerepovcem za zběsile vyhlížející kousek vyloučen ve 46. minutě do konce zápasu. Mistra světa z roku 2010, který bránil v oslabení, trefil jeden z hráčů Čerepovce pukem a český hokejista se skácel na led. Nedařilo se mu vstát, ale rozhodčí hru nepřerušili, na což nazlobený Kašpar reagoval tím, že mrštil hokejku na sudího Nikolaje Akuzovského.

Chanty-Mansijsk i bez svého nejproduktivnějšího hráče udržel vedení 3:1. Kašpar se na vítězství podílel jednou asistencí.

Reklama

Související témata: