Hlavní obsah

Koronavirus znemožnil dva zápasy KHL, Jokerit je v karanténě

Riga/Praha

Dnešní program Kontinentální hokejové ligy přišel kvůli koronaviru o dva zápasy. Nejprve byl odložen souboj mezi Dinamem Riga a Nižněkamskem, stejný osud pak potkal i utkání Jokeritu Helsinky s Kazaní. V týmu Nižněkamsku mělo pozitivní test sedm hráčů. Jokerit hrál právě s Něftěchimikem ve středu a po rozhodnutí finských úřadů bude tým, jehož dres oblékají i čeští obránci Jakub Krejčík a David Sklenička, dva týdny v karanténě.

Foto: Sport.cz

I brankář Avtomobilistu Jakub Kovář pociťoval následky onemocnění koronavirem.

Článek

Hokejisté Nižněkamsku byli podle webu KHL pozitivně testovaní po příletu do Lotyšska. Utkání bylo odloženo, nový termín ještě vedení soutěže neurčilo.

Tým Nižněkamsku nyní z Rigy odcestuje do Petrohradu, kde se podrobí dalším testům na covid-19. Podle jejich výsledků se rozhodne, zda se uskuteční nedělní zápas s domácím SKA.

Poté čeká Něftěchimik, který nemá v kádru žádného českého hokejistu, série tří utkání na vlastním ledě. K prvnímu by měl v úterý nastoupit proti Jekatěrinburgu, který v minulém týdnu musel kvůli nákaze zahájit ligu v kombinované sestavě s hráči z farmy a z juniorky. Následky srpnového onemocnění koronavirem ještě v úvodu KHL pociťoval i český brankář Avtomobilistu Jakub Kovář.

Jokerit má podle webu soutěže oficiálně odložený jen dnešní zápas, na svých stránkách už ale finský klub uvedl, že bude muset přeložit ještě další čtyři utkání. Všichni hráči mají ze čtvrtka negativní testy na covid-19, podle pravidel ve Finsku musejí ale povinně do karantény. Jokerit tak nebude hrát ani proti Čerepovci, Magnitogorsku, Podolsku a CSKA Moskva.

Reklama

Související témata: