Hlavní obsah

Kouč Nazarov měl zbít lékaře Petrohradu. Špatný vtip, reaguje známý bouřlivák

Je znám jako horkokrevný bouřlivák, jenž jen obtížně zvládá své emoce. Hokejový trenér Andrej Nazarov o tom svým chováním na střídačce přesvědčil fanoušky už několikrát, nyní má údajně první vážnější konflikt i u hokejistů Petrohradu, které převzal teprve v létě po odchodu Vjačeslava Bykova. Vedení úřadujících šampiónů Kontinentální ligy však jakoukoli roztržku odmítá.

Foto: Profimedia.cz

Trenér Andrej Nazarov je vyhlášený bouřlivák.

Článek

Nazarovův incident s fanoušky Minsku z roku 2011

Řádící trenér hokejistů Astany Andrej Nazarov

Ruský portál business-gazeta.ru přinesl šokující informaci, že jednačtyřicetiletý Nazarov měl po rozhovoru, který vedl v dost povýšeném tónu, udeřit lékaře petrohradského týmu Jegora Kozlova. Muže, jenž byl po uplynulém ročníku KHL vyhlášen nejlepším doktorem působícím v soutěži.

Kozlov měl být se zraněním hlavy hospitalizován v nemocnici s podezřením na otřes mozku. Zprávu převzala všechna celostátní ruská média, zástupci klubu se však proti ní ohradili a na svém účtu na twitteru ji dementovali. „Zprávy o roztržce mezi Nazarovem a Kozlovem se nezakládají na pravdě," píše se ve stručném prohlášení.

„Děkuju za PR, ale někdo předvedl jen špatný vtip," uvedl bývalý útočník, který odehrál i 580 zápasů v NHL, pro ruskou zpravodajskou agenturu ITAR-TASS.

Široký rejstřík incidentů

Možná že nyní mluví pravdu a opravdu k žádnému ataku nedošlo, z minulosti už má ale rodák z Čeljabinsku na svém kontě nespočet incidentů. Třeba v listopadu 2011 coby kouč Čechova napadl ze střídačky fanoušky Minsku stojící za plexisklem.

V uplynulé sezóně, kdy vedl Barys Astana, měl během tří měsíců hned dvě extempore. Nejprve v utkání ve Vladivostoku nerozdýchal verdikty rozhodčích, a tak na led teatrálně hodil ručník a po sudích mrštil vší silou láhev s pitím. Po obdržení trestu do konce zápasu navíc počastoval příznivce domácího Admiralu obscénními gesty.

Vedení soutěže mu vyměřilo trest na šest zápasů, výchovný efekt to ale pro vyhlášeného bouřliváka nemělo. V listopadu 2014 totiž v zápase s Kazaní hodil láhev pro změnu po útočníkovi soupeře Alexandru Svitovovi, za což dostal stopku na čtyři duely.

Reklama

Související témata: