Hlavní obsah

Latinská výtka na adresu Slováků mířících do KHL

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádný rozruch i hodně emotivní prohlášení na sociálních sítích vzbuzují množící se přestupy slovenských hokejových reprezentantů do KHL, odkud se přitom všichni další cizinci snaží odjet s ohledem na sportovní izolaci Ruska po jeho vojenské invazi na Ukrajinu.

Foto: Martin Meissner, ČTK/AP

Slovák Michal Krištof (uprostřed) se raduje z gólu proti Itálii.

Článek

Útočník Michal Krištof v brněnské Kometě sdělil, že využije klauzuli ve smlouvě, která mu umožňuje ukončit platný kontrakt do konce června při nabídce ze zahraničí. Nepřišla ale ze Švédska, Finska nebo Švýcarska. Bronzový olympijský medailista má mít namířeno do Vladivostoku.

Podobně jeho krajan Christián Jaroš po pěti letech v zámoří, kde ale stihl jen 94 utkání v NHL, podepsal nově smlouvu s ruským Omskem, kde má být jediným cizincem. Krok účastníka tří MS vyvolal velkou vlnu nepochopení nejen v jeho rodné zemi. Na adresu obou slovenských hráčů zaznívá od fanoušků i latinská věta Pecunia non olet, tedy přeloženo jako Peníze nesmrdí.

Už v květnu vyvolal veliký poprask slovenský obránce Michal Čajkovský, jenž se omluvil Slovákům z mistrovství světa, aby mohl pokračovat v ruském Novosibirsku.

Z českých hráčů se stále ještě usilovně snaží vyvázat z dosud platné smlouvy v Chabarovsku reprezentační obránce Michal Jordán. Naopak tak trochu proti proudu se zřejmě vydá útočník Dmitrij Jaškin, spekuluje se totiž o možnosti jeho návratu z Arizony do KHL, některá ruská média píšou o možnostech jeho spojení s Kazaní

Reklama

Související témata: