Hlavní obsah

Chabarovsk - Spartak 3:2 PPLenc v KHL rozhodl v prodloužení o výhře Chabarovsku nad Spartakem

Aktualizováno

Útočník Chabarovsku Radan Lenc rozhodl v prodloužení dnešního zápasu Kontinentální hokejové ligy o výhře 3:2 nad Spartakem Moskva. Český reprezentant už ve 38. sekundě nastavení zužitkoval přihrávku krajana Davida Tomáška před branku a rychlým blafákem zaznamenal sedmý gól v sezoně.

Foto: @narodnitym, Twitter

Útočník Radan Lenc na tréninku národního týmu

Článek

Amur se po třetí výhře z posledních čtyř zápasů přiblížil na jediný bod k poslednímu postupovému místu ve Východní konferenci, které drží se dvěma zápasy k dobru Barys Nur-Sultan. Spartak prohrál po pěti výhrách a teprve podruhé z posledních deseti zápasů, podeváté ale v této sérii bodoval.

Posedmé v sezoně se zapsal mezi střelce i obránce Vladivostoku Libor Šulák, který otevřel skóre v duelu proti favorizované Kazani. Reprezentační bek se prosadil v 10. minutě ve vlastním oslabení, poté co vypíchl útočícímu soupeři kotouč. A třebaže ještě v pokračující přesilovce domácí o vedení přišli, nakonec se druhý nejhorší tým ligy radoval z vítězství 4:2 a prvních bodů po třech předchozích porážkách.

Foto: Český hokej, Jan Beneš

Libor Šulák v reprezentačním dresu.

Kazaň si mohla v případě bodového zisku jako třetí tým zajistit s předstihem účast v play off. Třetí tým Východní konference ale vyšel poprvé po sedmi zápasech a čtyřech předchozích výhrách zcela naprázdno.

rankář Šimon Hrubec zlikvidoval v duelu s Dinamem Minsk všech 30 střel soupeře a pomohl Omsku k výhře 3:0. Čisté konto český gólman vychytal popáté v sezoně, což ho v hodnocení brankářů řadí na druhé místo v lize.

Výsledky zápasů KHL:
Chabarovsk - Spartak Moskva 3:2 v prodl. (za domácí Lenc 1+0, Tomášek 0+1)
Vladivostok - Kazaň 4:2 (za domácí Šulák 1+0),
CSKA Moskva - Viťaz Podolsk 3:4 v prodl.
Magnitogorsk - Jaroslavl 3:1
HK Soči - Nižněkamsk 4:1
Petrohrad - Nižnij Novgorod 3:0
Omsk - Dinamo Minsk 3:0 (Hrubec čisté konto).

Reklama