Hlavní obsah

Medveděv prý touží mít Spartu v KHL, ta přesun zcela odmítá

Praha

Šéf Kontinentální hokejové ligy Alexandr Medveděv má podle informací deníku Sport využít návštěvu metropole u příležitosti oslav 110 let Sparty Praha k tomu, aby slavnému klubu předložil návrh o možnosti jeho přesunu do KHL. Vedení Sportovního holdingu Praha, pod nějž Sparta spadá, ale tuto variantu i do budoucna zcela odmítá.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jakub Krejčík (vlevo) a Petr Ton ze Sparty se radují z branky proti Pardubicím.

Článek

Spekulace o námluvách obou stran přetrvávají delší dobu, extraliga se však podle všeho nemusí obávat, že by přišla o jednoho ze svých divácky nejatraktivnějších účastníků.

"Sparta do KHL nepůjde," zdůraznil na čtvrteční tiskové konferenci v Praze výkonný ředitel holdingu Robert Speychal. "Pan Medveděv sice přijede, budeme tu mít nějaká jednání, ale rozhodně ne o vstupu Sparty do KHL," řekl Speychal.

Sparta posléze zareagovala i oficiálním prohlášením. "Názory pana Medveděva mají svou váhu a uvidíme, kam se naše diskuze dostane. Jak už jsme ale několikrát deklarovali, Sparta je týmem, který patří do české extraligy, a není naším cílem přejít se Spartou do KHL. Jsme si také vědomi, co Sparta, při všem respektu k dalším klubům, pro extraligu znamená," doplnil svá slova Speychal.

Reklama

Související témata: