Hlavní obsah

Na Lva Slováci znovu pískali. Snad to není kvůli tomu, že je to český tým, doufá Kašpar

Ivan Vilček (Bratislava)Sport.czPrávo

I v pondělí vytvořilo pět tisíc diváků v bratislavské hale Donbassu Doněck domácí prostředí. „Beru to tak, že Doněck hraje u nás své domácí utkání a nemohou za to, že se u nich nemůže hrát. To, že jim fandíme, není nic proti Čechům,“ tvrdil Karol, který seděl v hledišti v dresu Slovanu a kolem krku měl šálu Donbassu Doněck.

Foto: Jan Koller, ČTK

Brankář Doněcku Ján Laco zdraví v bratislavské hale diváky na konci zápasu, v němž vychytal vítězství nad Lvem.

Článek
Fotogalerie

Nástup Lva Praha opět provázel v Bratislavě pískot

V kabině vítězného mužstva byla po utkání výborná nálada a hrála tam hudba. „Vyhráli jsme a jsme za to rádi. Hráli jsme dobře v obraně a z protiútoků jsme stříleli góly. Teď jdeme do dalšího zápasu," hodnotil duel Lukáš Kašpar, který měl z atmosféry smíšené pocity.

„Pro nás jako Donbass je to dobré, ale když vidím, jak bučí na Čechy, tak doufám, že je to jen kvůli rivalitě Slovan-Lev a ne kvůli tomu, že je to český tým," komentoval atmosféru Kašpar. Český útočník si také pochvaloval výkon Jána Laca v brance. „Janko chytal výborně a pokryl spoustu šancí. Můžeme se na něj spolehnout, jako po celý rok," dodal.

První třetina nebyla dobrá

Obránce Lva Jakub Nakládal viděl příčinu prohry v horším výkonu svého mužstva. „Bylo to v nás. Oni hráli trošku líp, než ty ostatní zápasy. První třetina nebyla z naší strany vůbec dobrá, nehráli jsme to, co jsme si řekli. Když jim tam padl druhý gól, tak je těžké ztrátu dohánět. Domnívám se, že to bylo v našich silách, ale dneska jsme to nebyli tak úplně my. Když budeme hrát to, co v nás je, tak nemám obavy a měli bychom to zvládnout," uvedl.

Nakládal neviděl příčinu slabší hry v tom, že kvůli trestu nemohli nastoupit Novotný a Birner. „Všichni se známe z celé sezóny. I během ní se to občas proházelo. Možná jsme neměli tolik sil po náročném programu a dvou prodlouženích. Ale to samé je možné říct o soupeři, který měl předtím dlouhou sérii," pokračoval.

Příčinu toho, že Slováci fandí Doněcku, vidí v rivalitě Čechů a Slováků. „Pro soupeře to není nic příjemného, že nemohou hrát doma," dodal smířlivě.

Klíčovým momentem byla nevyužitá přesilovka

Obránce Lva Ondřej Němec uznal, že ze 41 střel mělo pražské mužstvo pouze tři tutovky. „Byl to z naší strany hodně nepovedený zápas. Hrozný vstup do začátku, špatná druhá třetina. Když hrajete dvacet minut, tak se nedá vyhrát," konstatoval.

Podle Němce měl Lev tlak, ale Donbass proti nedělnímu utkání změnil taktiku a než na ni Lev zareagoval, tak byl stav 2:0. „Měli jsme si to víc nastřelovat a měli jsme se víc do nich tlačit. Místo toho jsme chodili do plné obrany," stěžoval si.

Za zlomový okamžik utkání označil Němec nevyužitou přesilovku pět na tři. „To jsou klíčové momenty play off. Kdybychom dali gól, tak to vypadá jinak. Za dvě minuty jsme v podstatě neohrozili bránu. Naše staré bolístky se zase vrací," povzdechl si.

Zároveň potvrdil, že hráči Lva si v pondělí dali pozor, aby na fanoušky nereagovali. „V neděli se nám to nevyplatilo a ztratili jsme dva klíčové hráče. Ať fandí, komu chtějí, ale řeknu jednu věc: kdyby hráli oni u nás, tak my fandíme jim," dodal.

Postoupí hokejisté Lva Praha přes Doněck?
Ano
86,6 %
Ne
13,4 %
Celkem hlasovalo 6836 čtenářů.

Reklama