Hlavní obsah

Nejlepší střelec Liberce z poslední sezony odchází do KHL

Že nebude pokračovat v extraligovém Liberci, se vědělo už několik týdnů. Nyní už je jasné, kam povedou další kroky slovenského hokejového reprezentanta Libora Hudáčka. S 31 góly nejlepší střelec Bílých Tygrů v uplynulé sezoně míří do Kontinentální ligy, roční smlouvu podepsal s Nižněkamskem.

Foto: hcbilitygri.cz

Libor Hudáček mění Liberec za Nižněkamsk.

Článek

Devětadvacetiletý útočník se tak do KHL vrací po pěti letech, v minulosti si soutěž vyzkoušel tři sezony v dresu Slovanu Bratislava.

Hudáček zamířil k Bílým Tygrům před dvěma lety ze Švédska a poslední sezona mu vyšla parádně. V 50 zápasech základní části nasázel 31 gólů, nikdo z týmu se nemohl pochlubit lepší bilancí. S celkovým počtem 60 kanadských bodů navíc překonal extraligový rekord mezi cizinci.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

⚡ОФИЦИАЛЬНО⚡ Хоккейный клуб «Нефтехимик» заключил однолетнее соглашение со словацким нападающим Либором @liborhudacek Гудачеком (07.09.1990, 175/75, хват правый). В минувшем сезоне форвард выступал в чешской Экстралиге за «Либерец» в 50 матчах набрав 60 (31+29) баллов за результативность. В КХЛ в активе Гудачека 151 игра за братиславский «Слован» и 58 (26+32) набранных очков. Нападающий имеет большой опыт выступлений за национальную команду Словакии на чемпионатах мира. В свитере сборной своей страны на мировых первенствах Гудачек провел 44 поединка, отметившись 21 (8+13) очком. Мы рады приветствовать Либора в Стае и желаем успешного сезона!

Příspěvek sdílený ХК Нефтехимик | Neftekhimik HC (@neftekhimik_hc),Kvě 21, 2020 v 1:43 PDT

„Tato sezona mi opravdu vyšla a chtěl bych to využít. Posunout se po hokejové i platové stránce. S představiteli Liberce jsme jednali o nové smlouvě, ale nedopadlo to podle mých představ," vicemistr světa z roku 2012 v dubnovém rozhovoru pro hokej.sk.

Reklama

Související témata: