Hlavní obsah

Petružálek chce kvůli dlužnému platu odejít z Chabarovsku

Moskva

Český útočník Jakub Petružálek a jeho dva spoluhráči podali k disciplinární komisi KHL žádost o rozvázání kontraktu s Amurem Chabarovsk. Klub jim totiž dluží výplaty.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Chabarovsku Jakub Petružálek

Článek

Společně s Petružálkem se na disciplinárku obrátili ruský brankář Alexej Murygin a slovinský útočník Jan Muršak. Komise se jejich stížnostmi zabývala dnes, nicméně rozhodnutí odložila.

Důvodem je mimo jiné fakt, že Chabarovsk už hráčům část dlužné částky uhradil. Nebyl tak naplněn důvod pro rozvázání kontraktu, ke kterému by došlo v případě dvouměsíčního dluhu.

Disciplinární komise uvedla, že se po prostudování všech dokumentů bude Petružálkovým případem zabývat příští týden. Stížnosti dalších dvou hráčů slíbila vyřešit do poloviny ledna.

Osmadvacetiletý český reprezentant Petružálek působí v Chabarovsku od roku 2011 a patří k největším hvězdám týmu. Letos v lednu odešel na zbytek sezóny do Dynama Moskva, s nímž získal Gagarinův pohár. Po sezóně se do Amuru vrátil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.