Hlavní obsah

Litvínov - Plzeň 1:4Poslední Litvínov zůstává bez bodu, podlehl vedoucí Plzni

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Mertl 0 : 1
27. Kodýtek 0 : 2
32. Mertl 0 : 3
46. Musil 0 : 4
59. Cibulskis 1 : 4
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova podlehli v dohrávce 4. extraligového kola Plzni 1:4. Škoda si připsala pátou výhru za sebou, i posedmé v sezoně bodovala a nadále vede tabulku. Severočeši ji po čtvrtém utkání bez bodového zisku uzavírají. Dva góly vstřelil útočník Tomáš Mertl, tým Vervy se prosadil až v samém závěru za stavu 0:4.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Plzně se radují z gólu proti Litvínovu.

Článek
Fotogalerie

Oba celky se představily po měsíční nucené přestávce, kdy tuzemskou nejvyšší soutěž pozastavila vládní opatření proti šíření koronaviru. První velkou šanci měl domácí Zygmunt, ale brankáře Frodla překonat nedokázal. K úvodnímu gólu nevedly ani početní výhody na obou stranách, ale 79 sekund před první přestávkou poslal hosty do vedení Mertl, když sám zakončil akci, na jejímž začátku vybojoval kotouč na polovině hřiště.

Vyrovnat mohl zkraje druhého dějství Jarůšek, ale Frodl byl proti. Místo toho po povedené kombinaci navýšil vedení Indiánů ve 27. minutě Kodýtek. Strážce hostující branky se pak znovu vyznamenal proti Zdráhalovi, jehož zakončení zastavil betonem. Krátce po polovině zápasu přidali Plzeňští třetí gól po souhře zkušených lídrů Gulaše a Mertla, jenž tak pokořil Honzíka podruhé v utkání. Havelka mohl ještě do druhé přestávky snížit, ani on ale na Frodla nevyzrál.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Petr Kodýtek z Plzně se raduje z gólu proti Litvínovu.

Když pak hosté přečkali oslabení a Musil v polovině 46. minuty zvýšil už na 4:0, bylo zřejmé, že ani dnes se tým Vervy bodového zisku nedočká. Zmar Severočechů nejlépe dokumentovala čtyřminutová přesilovka po prohřešku Gulaše a faul vysokou holí. Eberle jel v oslabení sám proti Honzíkovi, forhendovým zakončením ale rozezvučel pouze horní tyčku. Až v čase 58:49 připravil Frodla o čisté konto Cibulskis.

Dohrávka 4. kola hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Škoda Plzeň 1:4 (0:1, 0:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 59. Cibulskis (Gerhát) - 19. Mertl, 27. Kodýtek (Eberle), 32. Mertl (Gulaš), 46. P. Musil (V. Lang). Rozhodčí: Kika, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:5. Bez využití. Bez diváků.
Litvínov: Honzík - Irving, Ščotka, Balinskis, Cibulskis, Kudla, Štich, Demel - Mahbod, M. Hanzl, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - M. Látal, Gerhát, P. Zdráhal - Zygmunt, Helt, Havelka. Trenér: Országh.
Plzeň: Frodl - Stříteský, V. Lang, Čerešňák, Budík, Kvasnička, Vráblík - Gulaš, Mertl, Pour - Rob, P. Musil, Stach - F. Suchý, Kracík, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články