Hlavní obsah

Novosibirsk - Jaroslavl 1:0Roth a Salák rozhodli o výhře Novosibirsku nad Jaroslavlí

Moskva
Aktualizováno

Český obránce Vladimír Roth rozhodl jediným gólem zápasu Kontinentální hokejové ligy o výhře Novosibirsku nad Jaroslavlí. Druhým hrdinou domácího týmu byl Rothův krajan Alexander Salák, který zlikvidoval všech 36 střel mířících na jeho branku a vychytal první čisté konto v ročníku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Alexander Salák.

Článek

Roth zlomil bezbrankový stav 19 sekund před koncem druhé třetiny, když od modré čáry napálil odražený puk do šibenice. Jeho druhý gól v sezóně po letním příchodu z vicemistrovského Třince znamenal pro Sibir plný bodový zisk po předchozích dvou porážkách.

Vítězný gól vstřelil také Marek Kvapil z Medveščaku Záhřeb, jehož trefa z druhé třetiny znamenala triumf 2:1 na ledě Dinama Riga. Český útočník si nedlouho před gólovou akcí připsal v pětiminutové přesilovce i asistenci u vyrovnávací branky Jesseho Saarinena a s 11 kanadskými body (5+6) je nejproduktivnějším hráčem chorvatského účastníka soutěže.

Petr Koukal zase vede produktivitu Jekatěrinburgu a desátým bodem v podobě gólu na 1:2 v závěru druhé třetiny nastartoval obrat na ledě Nižního Novgorodu. Avtomobilist zvítězil 4:2.

Pouze gólový zásah Lukáše Kašpara, který je pro změnu ofenzivním lídrem Slovanu Bratislava, na body nestačil. Slovenský tým prohrál na ledě Jokeritu Helsinky 1:4.

Kontinentální hokejová liga:
Novokuzněck - HK Soči 3:4 po sam. nájezdech
Novosibirsk - Jaroslavl 1:0 (Roth 1+0, Salák čisté konto)
Jokerit Helsinky - Slovan Bratislava 4:1 (za hosty Kašpar 1+0)
Nižnij Novgorod - Jekatěrinburg 2:4 (za hosty Koukal 1+0)
CSKA Moskva - Petrohrad 1:2
Dinamo Minsk - Chanty-Mansijsk 0:3
Dinamo Riga - Záhřeb 1:2 (Kvapil 1+1)

Reklama

Související témata: