Hlavní obsah

Štědrý den Slovanu: nejprve zápas, pak oslava Vánoc. Alespoň budeme víc hladoví, smějí se hokejisté

Bratislava

Slovan Bratislava i s českými krajánky v sestavě čeká utkání Kontinentální hokejové ligy (KHL) proti Nižněkamsku přímo na Štědrý den. Jak známo, v Rusku se podle tradice slaví až na Nový rok, takže ani 24. prosince se soutěž nezastaví.

Foto: hcslovan.sk

Češský útočník Slovanu Bratislava Michal Vondrka.

Článek

„Bude to poprvé v životě, že budu hrát utkání na Štědrý den. Určitě bych si program v tento den představoval jinak, ale je to prostě tak a bude to nová zkušenost," řekl Sport.cz český útočník Slovanu Michal Vondrka.„Přijede přítelkyně, rodina a budeme slavit Vánoce tady. Utkání se naštěstí hraje od jedné hodiny odpoledne, takže Štědrý večer už proběhne podle všech zvyklostí," dodal.

Přípravy na Štědrý večer přenechává Vondrka zcela na své přítelkyni. „Ona je pečlivá, má napečené cukroví už předem. Na Štědrý den totiž chce jít na hokej," říká s úsměvem český útočník.

Pro brankáře Jaroslava Januse to bude rovněž první utkání, které odehraje na Štědrý den. „Podle mě to bude fajn, protože po utkání budeme všichni u večeře víc hladoví a víc toho sníme," směje se slovenský brankář. Janus věří, že fanoušci i na Štědrý den zaplní bratislavský hokejový stadión a poženou své miláčky vpřed.

Pro Netíka i Nedorosta už je to rutina

Pro českého útočníka Tomáše Netíka není utkání na Štědrý den ničím speciálním. „V KHL hraju už pátý rok a na Štědrý den jsem hrál snad pokaždé. Pro nás hokejisty svátky nejsou takové, jako pro jiné lidi," dodal Netík.

Třetí Čech na soupisce Slovanu útočník Václav Nedorost bude hrát v KHL na Štědrý den už pošesté za sebou. „Naštěstí jsme hráli pokaždé doma. Děti a manželka budou tady se mnou a půjdou i na zápas. Manželka udělá salát asi den předem, já seženu akorát kapra," dodal. Nedorost přiznává, že dárky nakupuje výhradně manželka. „Já koupím maximálně nějaké překvapení pro ni," přiznává.

Klub připravil na vánoční utkání speciální dresy, takže tradičně „belasí" hokejisté Slovanu vyjedou na led tentokrát v rudém.

Reklama

Související témata: