Hlavní obsah

Magnitogorsk - Minsk 3:2Tomáš Zohorna vyrovnáním v závěru zajistil Chabarovsku aspoň bod

Moskva
Aktualizováno

Gól Tomáše Zohorny přinesl hokejistům Chabarovsku alespoň bod v e čtvrtečním utkání Kontinentální ligy na ledě Novosibirsku, kde Amur prohrál 2:3 po samostatných nájezdech. Český útočník se mezi střelce zapsal po deseti zápasech a pošesté v sezoně, jeho trefa z 54. minuty poslala zápas do prodloužení.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Českého útočníka Tomáše Zohornu (vpředu) nahání německý útočník Brooks Macek.

Článek

Tomáš Zohorna pak měl možnost v nájezdech dokonat obrat, ale při vedení 1:0 nevyzrál v poslední sérii rozstřelu na finského brankáře Harriho Säteriho. Na druhé straně vzápětí vyrovnal Alexandr Širov a stejný hráč uspěl i napodruhé, zatímco chabarovský Denis Golubjev gólový úspěch ze čtvrtého kola nezopakoval.

Z vítězství se na Štědrý den mohl radovat Andrej Nestrašil z Magnitogorsku, který asistencí u první branky zápasu pomohl k vítězství 3:2 nad Dinamem Minsk, za který chytal Dominik Furch. Jeho kolega Jakub Kovář přispěl 18 zákroky k výhře Jekatěrinburgu 3:2 nad Ufou.

Na Štědrý den se mohl radovat Andrej Nestrašil z Magnitogorsku, který asistencí u první branky zápasu pomohl k vítězství 3:2 nad Dinamem Minsk, za které chytal Dominik Furch. Jeho kolega Jakub Kovář přispěl 18 zákroky k výhře Jekatěrinburgu 3:2 nad Ufou a další český gólman Roman Will kryl 20 střel hokejistů Nižněkamsku, na jehož ledě zvítězil Čeljabinsk rovněž 3:2.

Těžkou porážku musel naproti tomu strávit nejproduktivnější Čech v soutěži Dmitrij Jaškin. Dynamo Moskva na domácím ledě utrpělo debakl 2:7 od nejlepšího týmu ligy Kazaně. Český útočník zaznamenal asistenci u gólu na 2:1, pak ale hosté ve druhé třetině čtyřmi góly zápas otočili a vybojovali osmé vítězství za sebou a jubilejní třicáté v sezoně.

Výsledky zápasů KHL:
Novosibirsk - Chabarovsk 3:2 po sam. nájezdech (za hosty T. Zohorna 1+0),
Jekatěrinburg - Ufa 3:2
Magnitogorsk - Dinamo Minsk 3:2
Dynamo Moskva - Kazaň 2:7 (za domácí Jaškin 0+1)
Nižněkamsk - Čeljabinsk 2:3
Petrohrad - Čerepovec 2:0

Reklama