Hlavní obsah

Útočník Smoleňák bude hrát za Slovan Bratislava

Bratislava

Český hokejový útočník Radek Smoleňák podepsal se slovenským zástupcem v Kontinentální hokejové lize (KHL) Slovanem Bratislava roční smlouvu. Oznámil to v pondělí klub na svých oficiálních internetových stránkách.

Foto: Petr Horník, Právo

Hokejový útočník Radek Smoleňák během tréninku české reprezentace.

Článek

Nová posila má nahradit Lukáše Kašpara, který ze Slovanu odchází do moskevského Dynama. Mužstvo vedeném českým trenérem Milošem Říhou má pro sezónu 2016/2017 na soupisce kromě Smoleňáka další dva Čechy - útočníka Václava Nedorosta a obránce Tomáše Kundrátka. V uplynulé sezóně se Slovan probojoval do play off KHL, kde však v prvním kole narazil na pozdějšího finalistu Gagarinova poháru CSKA Moskva, s nímž vypadl 0:4 na zápasy.

Smoleňák působil doposud v Medveščaku Záhřeb, kde nasbíral 35 bodů za 16 branek a 19 asistencí. V KHL působil také v klubech Torpedo Nižnij Novgorod a Jugra Chanty Mansijsk. Před tím působil šest let v zámoří a v NHL odehrál sedm zápasů za Tampu Bay Lightning a Chicago Blackhawks. Do Evropy se vrátil v roce 2010. Kromě KHL hrál také v české extralize, ve Finsku a Švédsku.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NHL

Boston - Toronto 2:1 PP

Video
Fantastický Pastrňák vystřelil v prodloužení postup! Boston přešel přes první kolo
NačítámNačíst další články