Hlavní obsah

V reprezentaci už spolu hráli. Teď se čeští bratři potkají i v jednom klubu, píší v Rusku

Na únorových Švédských hokejových hrách si spolu tři bratři Zohornové zahráli za národní tým dokonce v jednom útoku, od příští sezony by dva z nich měli působit v jednom klubu. Ruský server championat.com totiž přišel s informací, že do Chabarovsku, v němž už čtyři roky válí jednatřicetiletý útočník Tomáš Zohorna, zamíří i o tři roky mladší forvard Hynek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Zohorna (vlevo) a Hynek Zohorna na tréninku české hokejové reprezentace. Od příští sezony by oba bratři měli nastupovat za Chabarovsk v KHL.

Článek

Ten před tímto ročníkem opustil brněnskou Kometu a zamířil do finského Lahti, kde si vyzkoušel první zahraniční štaci v kariéře. Ve 48 zápasech základní části zaznamenal Hynek Zohorna 14 branek a 25 asistencí, v šesti duelech play off pak přidal dvě branky, jeho Pelikáni ale vypadli ve čtvrtfinále s IFK Helsinky.

Po roce na severu Evropy podle všeho změní adresu a v Kontinentální lize se v Amuru setká s bratrem Tomášem. Ten v Chabarovsku strávil už čtyři roky a v této sezoně se stal jeho nejproduktivnějším hráčem za dobu působení klubu v KHL.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Hynek Zohorna.

Po probíhajícím ročníku vypršela Tomáši Zohornovi, který se nyní připravuje s českou hokejovou reprezentací na květnové mistrovství světa, smlouva, podle informací championat.com se už obě strany domluvily na jejím prodloužení.

Za Chabarovsk v této sezoně nastupovali i další čtyři Češi - brankář Marek Langhamer a obránci Jan Kolář, Michal Jordán a Marek Hrbas.

Reklama

Související témata: