Hlavní obsah

Tragédie tenisové hvězdy. Přítel Sabalenkové spáchal sebevraždu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Ve věku dvaačtyřiceti let zemřel bývalý běloruský hokejový reprezentant Konstantin Kolcov. O úmrtí přítele tenisové hvězdy Aryny Sabalenkové informoval na sociální síti ruský klub Salavat Julajev Ufa, kde Kolcov poslední dvě sezony působil jako asistent trenéra.

Ve věku dvaačtyřiceti let zemřel bývalý běloruský hokejista Konstantin KolcovVideo: sntv

 
Článek

S pětadvacetiletou Sabalenkovou tvořil pár veřejně tři roky. Vítězka letošního i loňského Australian Open měla tento pátek vstoupit do turnaje v Miami, Kolcov jí v Americe doprovázel. Podle informací agentury AFP spáchal sebevraždu.

„S hlubokým zármutkem oznamujeme, že zemřel trenér Salavatu Julajev Konstantin Kolcov. Byl to silný a veselý člověk, kterého měli rádi a vážili si ho hráči, kolegové i fanoušci. Navždy se zapsal do historie našeho klubu,“ uvedla Ufa a připomenula, že Kolcov s ní jako hráč ovládl v roce 2008 ruskou Superligu a o tři roky později KHL.

„Salavat Julajev vyjadřuje soustrast rodině a přátelům Konstantina Kolcova,“ dodala Ufa.

Policie z Miami-Dade v úterý informovala, že úmrtí vyšetřuje jako sebevraždu. Policejní mluvčí Argemis Colome sdělil, že byla policie v noci přivolána do hotelu v Miami Beach poté, co „muž vyskočil z balkonu“. Vyšetřování žádné podezření na spáchání trestného činu neodhalilo.

Kolcov reprezentoval Bělorusko na dvou olympijských hrách. V roce 2002 byl v Salt Lake City součástí týmu, který ve čtvrtfinále senzačně vyřadil Švédy, o osm let později startoval na turnaji pod pěti kruhy ve Vancouveru.

Na svém kontě má i osm účastí na světových šampionátech. V NHL Kolcov působil tři sezony, odehrál v ní za Pittsburgh 144 zápasů. Hráčskou kariéru ukončil v KHL v roce 2016, o rok později se vrhl na trenérskou dráhu.

Nejedná se o první tragickou ztrátu Aryny Sabalenkové. V roce 2020 jí na zánět mozkových blan zemřel otec, kterému bylo pouhých 43 let.

Reklama