Hlavní obsah

VIDEO: Bandité vykradli a zapálili arénu Doněcku! Nestoudnost, smutní klub KHL

Aktualizováno

Nepříjemnou událost prožívá ukrajinský hokejový klub Donbass Doněck, který působí v Kontinentální hokejové lize. V úterý ráno totiž vypukl v jeho areně “Družba” požár, který vzplál kolem páté hodiny ranní tamního času. Klub ve svém prohlášení uvedl, že oheň zapálili ozbrojení banditi, kteří napáchali rozsáhlé škody.

Požár na hokejovém stadiónu v DoněckuVideo: Reuters

 
Článek

Požár na hokejovém stadionu v Doněcku

Podle serveru dialog.ua požár zasáhl plochu zhruba 300 čtverečních metrů a hořelo zejména vnitřní osvětlení haly. "K uhašení požáru vyrazilo deset jednotek hasičů se speciální technikou," stojí v oficiálním prohlášení k zásahu. Podle ukrajinských médií zatím nikdo v důsledku požáru nepřišel o život, ani nebyl zraněn.

„Ozbrojení lidé se vloupali do Areny Družba, spoutali ostrahu, ukradli vybavení kanceláří, plasmové obrazovky, komunikační vybavení, bezpečnostní skříňku, která byla ve fanshopu a služební auto. Dále byla zničena také servrovna s uloženými informacemi z bezpečnostních kamer. Nakonec pak celou budovu zapálili," píše se v prohlášení klubu.

V klubu Donbass Doněck působili v uplynulé sezóně také tři čeští legionáři Lukáš Kašpar, Václav Nedorost a Jan Kolář. Klub letos skončil v play off KHL ve čtvrtfinále po vyřazení od pražského Lva.

„Cynické a nestoudné chování teroristů způsobilo pobouření v hokejové komunitě a klubu Dobass, který reprezentuje Ukrajinu v jedné z nejsilnějších lig světa, KHL," stojí dále v prohlášení.

V něm se také připomíná, že aréna byla pro mnoho obyvatel Doněcku symbolem mnoha ukrajinských vítězství. Byla například svědkem hned jedenácti světových rekordů ve skoku o tyči, v němž exceloval Sergej Bubka.

Reklama

Související témata: