Hlavní obsah

Základní část KHL se po olympijských hrách dohrávat nebude

Základní část Kontinentální hokejové ligy se po olympijských hrách dohrávat nebude. Návrh vedení soutěže dnes oficiálně schválily rada ředitelů KHL a Ruská hokejová federace. O 16 účastnících play off při nerovnoměrném počtu odehraných zápasů rozhodla procentuální úspěšnost.

Foto: SITA/Marko Erd

Hráči Ak Bars Kazaň oslavují branku.

Článek

KHL nechtěla v době koronavirové pandemie dohráváním základní části ohrozit vrchol sezony, boje o Gagarinův pohár. "Bylo tu riziko, že se hráči vzhledem k letům do různých měst ve zbývajících zápasech dlouhodobé části nakazí," uvedl v prohlášení na webu soutěže prezident KHL Alexej Morozov.

Play off by mělo začít 1. března, devět dnů po finále olympijského turnaje v Pekingu. V prvním kole se odehrají série Petrohrad - Dinamo Minsk, Jokerit Helsinky - Spartak Moskva, CSKA Moskva - Jaroslavl, Dynamo Moskva - Čerepovec, Magnitogorsk - Nur-Sultan, Čeljabinsk - Nižněkamsk, Kazaň - Omsk a Ufa - Novosibirsk.

Kontinentální liga se po zrušení účasti hráčů NHL na olympiádě stala klíčovou zásobárnou pro řadu reprezentací, 22 klubů dodalo týmům do Pekingu 120 hráčů. Vedení soutěže chtělo původně v olympijské pauze dohnat skluz zaviněný šířením koronaviru a odkládáním zápasů, ale většina klubů byla proti. Kluby odehrály 45 až 50 duelů v základní části, v níž měl každý z nich absolvovat 56 utkání.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.