Hlavní obsah

Curych - Espoo 6:3Curych si v semifinále LM lehce poradil s Espoo

CURYCH

Český mistr Slavia Praha stále zůstává jediným týmem, který dokázal v Hokejové Lize mistrů porazit tým Curych Lions. Švýcarský šampion v prvním semifinále soutěže porazil finské Blues Espoo 6:3. Dvakrát se prosadil Jan Alston.

Článek

Lvi vstoupili do zápasu lépe a v osmé minutě otevřel skóre Monnet. Využil tak pouhé čtyři sekundy před vypršením Miettinenova trestu jedinou přesilovku v prvním dějství.

Hned po nástupu do druhé třetiny prostřelil krajana Sulandera v domácí brance Lajunen a vyrovnal. Ve 28. minutě při hře čtyři na čtyři vrátil Curychu vedení Gardner, autor vítězného gólu z klíčového utkání na ledě Slavie. O chvíli později přidal třetí trefu Slovák Sejna. Espoo sice snížilo, ovšem Bühler pomohl Curychu opět k dvoubrankovému rozdílu.

Na začátku 48. minuty zvýšil Alston a znovu o něco přiblížil Curych k finále, které vedle sportovní prestiže zaručuje i minimálně půl milionu eur. V 55. minutě ještě snížil Nattinen, ale minutu a půl před koncem sáhli hosté k power play, čehož využil již po deseti sekundách opět Alston.

Curych Lions - Blues Espoo 6:3 (1:0, 3:2, 2:1)
Branky: 48. a 59. Alston, 8. Monnet, 28. Gardner, 31. Sejna, 38. Bühler - 21. Lajunen, 34. Sandell, 55. Nattinen. Rozhodčí: Kubuš, Ország - Gajan, Orolin (všichni SR). Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 6100.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články