Hlavní obsah

Lulea - Frölunda 4:3 SNHokejisté Luley s obráncem Pyrochtou postoupili do finále Ligy mistrů

Aktualizováno

Hokejisté Luley s českým obráncem Filipem Pyrochtou postoupili do finále Ligy mistrů. V odvetném semifinále v úterý porazili doma v souboji švédských celků Frölundu 4:3 po samostatných nájezdech poté, co před týdnem v Göteborgu remizovali 2:2. Centr Jan Kovář s Zugem naopak končí. Švýcarský mistr doma prohrál s Tapparou Tampere 2:3 a dohnat ztrátu 0:2 z prvního duelu se mu nepodařilo.

Článek

Finále se hraje sobotu 18. února v Lulee a Pyrochta se může stát druhým českým vítězem soutěže. Loni triumfoval se švédským Rögle bek Vojtěch Mozík.

Lulea se v první třetině ubránila při třech oslabeních a po půl minutě druhé třetiny sama v početní výhodě otevřela skóre díky Eriku Gustafssonovi. Mezi 28. a 31. minutou otočili stav Filip Johansson s kapitánem Joelem Lundqvistem, ale za 131 sekund smazal ztrátu Jesper Sellegren a 41 sekund před koncem druhé části poslal domácí do vedení Isac Brännström.

Ve 43. minutě ale odpověděl obránce Petteri Lindbohm a poslal zápas do prodloužení. V něm se v deseti minutách nerozhodlo a v rozstřelu rozuzlil zápas v osmé sérii Brendan Shinnimin. Lulea si tak zahraje v osmém ročníku soutěže finále podruhé a bude se snažit navázat na triumf z premiérového ročníku 2014/15. Čtyřnásobný šampion Frölunda na šestou účast ve finále nedosáhla.

Zug se ujal vedení v 16. minutě, kdy se natlačil před branku Justin Abdelkader a z dorážky se prosadil Reto Suri. V čase 35:18 ale odpověděl Patrik Virta. Po 38 sekundách třetí třetiny v přesilové hře proměnil Kovářovu přihrávku Fabrice Herzog a opět vykřesal domácím naději.

V závěru ale při power play Zug při risku bez brankáře zápas i šanci na postup ztratil. V čase 57:50 skóroval do prázdné branky Petteri Puhakka a 81 sekund před koncem ještě také Jori Lehterä. Tappara si zopakuje účast ve finále z loňska a pokusí se napodobit další finský celek Jyväskylä, který jako jediný v sezoně 2017/18 dokázal narušit nadvládu švédských klubů.

Semifinále play off hokejové Ligy mistrů - odvety
Lulea HF - Frölunda HC 4:3 po sam. nájezdech (0:0, 3:2, 0:1 - 0:0)
Branky: 21. E. Gustafsson, 33. Sellgren, 40. Brännström, rozhodující sam. nájezd Shinnimin - 28. F. Johansson, 31. J. Lundqvist, 43. P. Lindbohm. První zápas 2:2, postoupila Lulea.
EV Zug - Tappara Tampere 2:3 (1:0, 0:1, 1:2)
Branky: 16. Suri, 41. Herzog (Jan Kovář) - 36. Virta, 58. Puhakka, 59. Lehterä. První zápas 0:2, postoupila Tappara Tampere.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články