Hlavní obsah

Kapitán Slavie Beránek: Slavit můžeme až po postupu

Hokejistům Slavie Praha se v premiérovém ročníku Ligy mistrů podařilo zvítězit proti švédskému Linköpingu i na jejich kluzišti a i po třetím utkání tak slavili výhru. Kapitán Slavie Josef Beránek ale euforii nepřipouští. "Ty tři zápasy můžeme určitě hodnotit kladně, ale nemůžeme slavit, dokud nemáme postup jistý," řekl Beránek.

Článek

Třetí zápas v Lize mistrů, třetí vítězství. Už se vidíte v semifinále?

Je pro nás samozřejmě dobré, že vyhráváme, ale jasno stejně bude asi až 3. prosince. Ty tři zápasy můžeme určitě hodnotit kladně, ale nemůžeme slavit, dokud nemáme postup jistý.

Teoreticky můžete mít jistotu už po zápase Curychu s Linköpingem, kdyby Švédi zvítězili.

Stát se to může, Linköping předvedl v Praze i tady, že je to silný tým, není náhoda, že vedou švédskou ligu. Nedivil bych se, kdyby tam nějaký bod získali, ale spoléhat na to nemůžeme.

V Linköpingu předvedla Slavia výborný výkon s výjimkou druhé třetiny. Co se v ní s vaším týmem stalo?

Hráli jsme hodně oslabení a tím je dostali do tempa. Měli jsme problémy vyhodit puk a Švédi se dostávali do šancí. Bylo znát, že oni v podstatě nemají co ztratit, pokud si chtěli udržet naději na postup, museli se tlačit do útoku, protože remíza pro ně nic neřešila. Naštěstí jsme se pak zvedli a dostali se zase do tlaku.

Nevzpomněl jste si na zápas v Curychu? Tam jste také ztratili dvougólové vedení...

Neřekl bych, tam to byl o dost jiný zápas.

Vy jste byl u vítězného gólu, který dal Doležal nezvykle v oslabení...

To souvisí s tím, že Švédové se hnali pořád dopředu. My jsme si s Jirkou zvládli přihrát ve střední pásmu a on to pak výborně zakončil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.