Hlavní obsah

Perret poprvé naskočil, ale jeho asistence Hradci nestačila. Na tým jsem hrdý, říká

Pouť královéhradeckých hokejistů Ligou mistrů skončila ve čtvrtfinále. Mountfield předvedl proti Zugu, jehož barvy hájí i český centr Jan Kovář, vyrovnaný dvojzápas. Remizoval i v úterní odvetě na ledě soupeře, švýcarský mistr však rozhodl v prodloužení a poprvé v historii postoupil mezi nejlepší čtyřku. Naopak Východočeši nezopakovali finálovou jízdu zpřed tří let. „Ale dělali jsme všechno pro výhru. Jsem na tým ohromně hrdý," vykládal francouzský útočník Jordann Perret, který se vrátil po dlouhém zranění lokte a naskočil k prvnímu utkání v sezoně.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaný Jordann Perret po vyřazení Hradce z Ligy mistrů.

Článek

Stejně jako doma dokázal Hradec odehrát s favorizovaným soupeřem vyrovnanou partii. Herně i výsledkově. Skvěle se činil gólman Henri Kiviaho, překonal ho až ve druhé části z několikanásobné dorážky hvězdný útočník Justin Abdelkader.

Mountfieldu poté pomohlo něco, na co nebyl letos vůbec zvyklý. Ošklivý gól. Aleš Jergl plácl do puku bekhendem a tečovaný kotouč si brankář Genoni betonem srazil do sítě. „Pořádně jsme napadali. Po zisku puku Jerglis vypálil. Střela je vždycky dobrá volba a padlo to tam," popisoval Perret, jenž si připsal asistenci.

Vyrovnávací trefa Východočechy nakopla, ale do konce druhé části nedokázali skóre otočit. „Je to škoda, mohli jsme přidat ještě pár gólů," mínil 28letý křídelník. V poslední třetině přečkali hosté několik domácích šancí a rozhodnout mohl Oliver Okuliar, jenže svůj únik nedotáhl do gólového konce. A v prodloužení rozsekl dvojzápas pěknou individuální akcí O'Neill, který se obtočil kolem Cingela a překonal Kiviaha.

Rozjásal tak většinu ze tří tisíc diváků. A rozesmutnil i solidně zaplněný kotel Hradce. „Bylo úžasné vidět tolik našich fanoušků. Jsou skvělí a patří jim velké poděkování," oceňoval Perret. Výsledek ho sice mrzí, návrat na do ostrého zápasu si však užil. „Moc mě těší, že jsem zpátky. Se svou hrou jsem celkem spokojený. V první třetině jsem měl trochu problém s bruslením a dýcháním, ale do zápasu jsem se rychle dostal," popisoval.

Na první utkání v sezoně si počkal pořádně dlouho. „Tři měsíce bez hokeje byly těžké. Několik týdnů jsem nemohl dělat skoro nic. Rehabilitoval jsem dlouho, pracoval jsem s fyzioterapeutem. V posilovně jsem strávil fakt hodně času," vysvětloval.

Teď už se cítí skoro stoprocentně. „Loket už je celkem v pohodě. Občas ještě musím hrát přes bolest, ale ta snad do pár měsíců odezní," doplnil Perret.

Reklama

Související témata: