Hlavní obsah

Mašina na tituly. Třinečtí junioři se obratem inspirovali u áčka a ovládli extraligu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třinecká organizace je prostě mašinou na tituly. Nejen v nejsledovanější seniorské kategorii, ale i v mládeži. Po loňském triumfu dorostu a finálové účasti juniorky letos Oceláři juniorskou extraligu ovládli. Navíc se u A-týmu inspirovali fantastickými obraty. „Cesta v play off nebyla snadná, o to víc si poháru vážíme,“ radoval se v rozhovoru pro klubový web třinecký tahoun Oskar Haas.

Foto: Markéta Křížová

Třinečtí hokejisté slaví titul v juniorské extralize.

Článek

Slezané si dobře vedli už v základní části, v níž skončili druzí za Kometou, kterou poté v nadstavbě přeskočili, a do play off šli z nejvýhodnější pozice. V semifinále proti Karlovým Varům pak měli nůž na krku, v sérii hrané na tři vítězné duely prohráli první dva domácí zápasy, ale třemi výhrami v řadě vydřeli postup do finále.

To už se hrálo na čtyři vítězná utkání, ale ani tentokrát Třinečtí nezačali vůbec dobře a s Brnem rovněž nezvládli ani jeden domácí zápas, když schytali debakly 1:4 a 0:6. V klíčovém třetím zápase ale Oceláři vydřeli vítězství 4:3 a nastartovali další obrat v sérii.

Foto: Markéta Křížová

Radost třineckých juniorů v šestém finále proti Brnu.

Ve všech zbývajících zápasech přitom vždy inkasovali jako první a museli skóre otáčet. Pokaždé se jim to však povedlo. V posledním šestém utkání na ledě Komety dokonce ještě v polovině duelu prohrávali 0:3!

Pak si ale slovo vzal nejproduktivnější hráč play off Oskar Haas, jenž nasbíral 29 bodů v patnácti zápasech. Během dvaceti minut nasázel hattrick, hosté předvedli fantastickou otočku, pak přidali ještě dvě trefy do prázdné branky a zvítězili 6:3. „Další obrat, to už asi nebyla náhoda. Je to úleva a obrovské zadostiučinění za odvedenou práci a dřinu,“ pochvaloval si třinecký kouč René Mucha.

A souhlasil i tahoun Haas. „Je to neskutečné! Každý z nás na ledě nechal úplně všechno, co v nás bylo,“ oceňoval 20letý útočník, který letos pomáhal k záchraně prvoligovému Frýdku-Místku a odehrál i jedenáct utkání za třinecké áčko.

Foto: Markéta Křížová

Oslavy třineckých juniorů v kabině.

U něj se juniorka inspirovala dechberoucími obraty a teď mladý forvard doufá, že se Oceláři budou radovat i v nejprestižnější kategorii, kde čelí Pardubicím. „Věřím, že třinecké áčko na nás zvládne navázat,“ usmál se.

Reklama