Hlavní obsah

Bratři Staalové potěšili matku

MOSKVA

Kanada objevila další hokejový rod. Po sourozencích Sutterových jsou na scéně z Thunder Bay pocházející bratří Staalové. Dvaadvacetiletý Eric i o čtyři roky mladší Jordan nastoupili poprvé za jeden tým při mistrovství světa v Moskvě a bylo z toho zlato.

Článek

„Televizní přenos z Ruska sledovala celá rodina,“ přiznal Eric Staal, jenž v loňském roce získal s Carolinou Stanley cup a letos přidal zlato z MS. „To je nádherná sbírka, chybí snad už jen zlato z olympiády a za tři roky přijde báječná šance ve Vancouveru,“ řekl nejstarší z bratří.

Jordan Staal po vydařené premiérové sezóně v Pittsburghu kandiduje na Calderovu trofej pro nejlepšího nováčka celého NHL a v Moskvě prožil nádherné chvíle. „Bylo fascinující zažít vítězný poslední zápas sezóny, k tomu v kanadském reprezentačním dresu a vedle bratra, s nímž jsem dosud neměl štěstí sedět v jedné kabině,“ rozplýval se centr.

„Mám hodné syny, kteří potěší. Všichni čtyři mi přes hokejové povinnosti popřáli k nedělnímu Dni matek a Eric s Jordanem k tomu přidali důležité vítězství,“ citovala kanadská TSN Lindu Staalovou, jejíž nejmladší potomek, 16letý Jared, hrál s dalším bratrem Markem za Sudbury o víkendu finále play-off juniorské OHL.

„Užíváme si juniorské triumfy, ještě ale na sobě musíme hodně pracovat. Nejdále z nás zatím došel Eric,“ říká jediný obránce ze čtyř sourozenců Marc Staal, který už ale získal dvakrát po sobě zlato na MS hokejistů do 20 let a chystá se na letní kemp Rangers.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články