Hlavní obsah

Neúspěšní reprezentanti se vrátili do Čech, část výpravy zůstala v zámoří

PRAHA

Čeští hokejisté se v pátek dopoledne vrátili ze světového šampionátu do České republiky. Výběr trenéra Aloise Hadamczika zůstal za očekáváním, když prohrál v klíčovém čtvrtfinálovém duelu s výběrem Švédska 2:3 po prodloužení. „Je to zklamání, byli jsme kousek od postupu do semifinále. Nedopadli jsme dobře jako tým,“ smutněl na ruzyňském letišti Radim Vrbata.

Článek

Právě branka Radima Vrbaty na 2:1 v 53. minutě čtvrtfinále se Švédskem posouvala mužstvo kolem kapitána Tomáše Kaberleho do bojů o cenné kovy.

Vedení však český tým neudržel a v prodloužení rozhodl o postupu Seveřanů Mattias Weinhandl. „Byli jsme tři minuty od postupu, v prodloužení měli Švédi více štěstí,“ vrátil se Vrbata k rozhodujícímu okamžiku čtvrtfinále v příletové hale ruzyňského letiště, kde hokejisty přivítali jen rodiny a čeští novináři.

„Cesta zpět byla smutná, protože se povedlo sestavit výborný tým,“ mrzelo Aloise Hadamczika. „Stálo mne hromadu úsilí kluky přesvědčit,“ sdělil trenér novinářům po příletu. „Byl to hodně kvalitní tým, ale dostávali jsme více branek, než jsme očekávali,“ zalitoval.

S výpravou do Prahy nepřiletěli například kapitán Tomáš Kaberle, Tomáš Plekanec, Patrik Eliáš, Marek Židlický, Jan Hejda či Filip Kuba. S týmem nedorazil rovněž  Ladislav Kohn z CSKA Moskva, jenž má ve Spojených státech amerických dům.

Reklama

Související témata: