Hlavní obsah

Brousíme nože! Kabáti věnovali reprezentaci píseň pro MS. Jak se vám líbí?

Praha
Aktualizováno

Během domácího mistrovství světa jim budou držet palce milióny lidí a členové hudební skupiny Kabát nebudou výjimkou. Rocková kapela dokonce věnovala české hokejové reprezentaci skladbu s názvem „Brousíme nože“ ze svého připravovaného alba. „Snad se klukům zalíbí, přinese jim štěstí a pomůže k úspěchu,“ přeje si frontman Kabátů Josef Vojtek.

Skupina Kabát nazpívala českým hokejistům písničku na šampionátVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Píseň Brousíme nože od Kabátu.

Hudbu písně Kabáti složili už před dvanácti lety, do žádného ze svých alb ji ale dosud nezařadili. Hlavně kvůli tomu, že dlouho chyběl text. „Pak jsme nějaký vymysleli, původně byl ale o pirátech. Hokejisti nám už ale dlouho říkali, ať jim napíšeme písničku, tak jsme jim přání splnili," řekl autor textu, baskytarista a zpěvák skupiny Milan Špalek.

„Jakmile Milan píseň otextoval, hned jsme věděli, že se pro národní tým perfektně hodí a věnujeme mu ji. Jsme taková pětka poslední záchrany pro nároďák. Kdyby mu bylo během mistrovství nejhůř, pokusíme se ho takhle zachránit alespoň hudbou," smál se Josef Vojtek, který nechce, aby byl nový singl brán jako hymna reprezentačního týmu během šampionátu.

Není to poprvé, kdy bude šatnou národního týmu dunět hit od Kabátů. Třeba na MS 1996 ve Vídni zněla po zisku mistrovského titulu a příchodu tehdejšího premiéra Václava Klause do kabiny skladba „Jak ti šlapou Kabáti".

Smoleňák: Na Kabátech jsem odkojenej

Teď se zase budou brousit nože... „Písnička je super, líbila se mi hlavně její pasáž, že je trenér zralej na bypass. To perfektně sedí," smál se útočník Radek Smoleňák, když skladbu poprvé uslyšel. „Kabáty posloucháme před i po zápasech a neznám snad žádného sportovce, který by je neměl rád. Moc často se nestává, že by nás hudebníci takto podpořili, ale jsme jenom rádi," těší Smoleňáka, pro kterého jsou Kabáti jednou z nejoblíbenějších hudebních skupin.

„Poslouchám je odmalička, jsem na nich odkojenej. Bylo by hezký vyhrát na mistrovství poslední zápas a pak si tuhle písničku všichni zazpívat," zasní se osmadvacetiletý útočník. „I právě kvůli českým písním se vždycky těším do nároďáku. Ve Švédsku a Finsku v šatnách furt hraje rádoby disco z devadesátek, a to pro mě není."

A Smoleňák je přesvědčený, že text písně se on ani jeho spoluhráči ani nebudou muset učit. „Hity od Kabátů jsou tak chytlavé, že si je stačí jednou dvakrát poslechnout a hned je máte v hlavě. Po třetinách si písničku budeme zpívat všichni," dodává pražský rodák.

Libí se vám skladba Brousíme nože od skupiny Kabát?
Ano, pro hokejový nároďák parádně sedí
84,5 %
Ne, je to mizerné
12,5 %
Vyznávám jiný styl hudby
3 %
Celkem hlasovalo 20255 čtenářů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články