Hlavní obsah

Jedinečný pocit, zářil se zlatem na krku Burns. A teď si dáme pár českých piv, říkal Seguin

Praha

Byli suverénní, excelentní. Hokejisté Kanady deklasovali na MS v Praze zbytek světa. Jejich obrovskou ofenzivní sílu poznali na vlastní kůži i silní Rusové. Od debaklu neuchránily sbornou ani hvězdy, jako jsou Ovečkin, Malkin, Kovalčuk, Tarasenko, Tichonov a další. "Měli jsme tu špičkové hráče, kteří umějí dát gól," radoval se zlatem na krku dobře naladěný obránce Brent Burns.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kanadský útočník Tyler Seguin oslavuje svůj gól ve finále MS s Ruskem.

Článek

Svěřenci kouče Olega Znaroka vzdorovali Javorovému listu jen v první třetině. Poté ale zámořský celek předvedl střelecký uragán. V rozmezí 22. - 29. minuty třikrát skóroval a o zlatých medailích bylo rozhodnuto.

"Hráli jsme přesně to, co jsme chtěli. Navíc jsme to dokázali vydržet po celych šedesát minut zápasu, pochvaloval si obránce Brent Burns.

Spoluhráč Tomáše Hertla ze San Jose byl nejproduktivnějším kanadským bekem na turnaji. V deseti utkáních nasbíral 11 bodů za 2 góly a 9 asistencí. Akreditovanými novináři byl zvolen do All-Stars týmu MS. "Je to poprvé, co jsem něco velkého vyhrál. Je to jedinečný pocit," přiznal třicetiletý bek.

Seguina nadchla atmosféra

Šampionát v Česku prošli bez jediného zakolísání. Deset zápasů, deset výher, navíc při impozantním skóre 66:15! Taková je bilance Javorového listu na letošním šampionátu. Svěřenci Todda McLellana neměli v Praze konkurenci. "Sešla se tu parta špičkových kluků, kteří umějí dát gól. Měli jsme tu opravdu skvělé mužstvo a zachytal nám dobře i brankář," liboval si Burns.

V podobném duchu hovořil po utkání i útočník Tyler Seguin, který ve finále vstřelil čtvrtý gól Kanady. "Bylo to super. Užil jsem si to tady, atmosféra byla neuvěřitelná," liboval si a těšil se na mohutné oslavy. "Zatím si je neumím představit, ale určitě se do toho zapojí celý tým. Možná si dáme i pár českých piv," usmála se opora Dallasu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články