Hlavní obsah

Seguin se nepřijel kochat Prahou. Večer očekává těžkou bitvu

Praha

Hned na prvním pražském tréninku si Tyler Seguin oživil příjemné vzpomínky. Svůj premiérový gól v NHL totiž vstřelil právě v O2 areně, když tu v roce 2010 startoval s Bostonem sezónu, jež pro Bruins skončila Stanley Cupem. Jeden z největších talentů kanadského hokeje má teď další sen: zlato ze světového šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tyler Seguin (vpravo) v utkání MS s Lotyšskem. V brance Edgars Masalskis, uprostřed obránce Aleksandrs Jerofejevs.

Článek

„Přijeli jsme si pro titul," netají útočník Dallasu. „Na papíře máme hodně silný tým, ale hned první zápas (s Lotyšskem) ukázal, že je i dobře namixovaný," myslí si Seguin.

S Crosbym v týmu vypadají Kanaďané neporazitelní. „Když jsem slyšel, že hraje, tak jsem propadl nadšení. Vždyť je to nejlepší hokejista světa. Pokud ho máte v mužstvu, vaše šance se mnohonásobně zvětšují," říká Seguin, který má ale respekt i k Jaromíru Jágrovi, s nímž si v roce 2013 zahrál ve finále Stanley Cupu.„V Bostonu jsem pokukoval, jak se vlastně připravuje. Hrát ve 43 letech hokej? Fantazie!"

V dnešním duelu s domácím výběrem očekává dvojka draftu před pěti lety těžkou bitvu. "Češi jsou doma, hrají před vlastním publikem a bude to těžký zápas. Mají hodně skvělých hráčů a patří vždycky mezi nejlepší a kandidáty na zlato," řekl.

Ve dnech, kdy Kanada nemá zápas, neváhá si Seguin znovu projít pražské uličky, po nichž cupital jako vyjukaný nováček už před pěti lety. „Taková města v Americe nejsou. Praha je nádherná, spousta překrásných míst. Ale nejsem tu jen pro to, abych se kochal. Zlato z turnaje má absolutní prioritu," tvrdí třiadvacetiletý Kanaďan.

Porazí čeští hokejisté v pondělí Kanadu?
Ano
64,3 %
Ne
35,7 %
Celkem hlasovalo 57151 čtenářů.

Reklama

Související témata: