Hlavní obsah

Bob a Bobek mají hokejové nástupce. Trapas, peklo, lepší než ministr, hodnotí diskutéři

Na veřejnosti se předvedli už dříve, ovšem beze jmen. Teď už je mají. Hokejový národní tým může jít do čtvrtečního čtvrtfinálového boje na MS s Američany s podporou maskotů, kteří nově nesou jména Puk a Ťuk. Lvíčci s čísly 47 a 98 na zádech symbolizují zisk první zlaté medaile na šampionátu a slavný triumf na olympiádě v Naganu. Poprvé se představili v generálce národního týmu před MS proti Kanadě v Praze.

Foto: hokeje ledního svaz Český, ČTK

Noví maskoti hokejové reprezentace Ťuk a Puk.

Článek
Fotogalerie

Jména pro maskoty navrhli fanoušci, kteří poté sami hlasovali pro jednu ze tří možností vybraných odbornou porotou. Vítězný návrh Sabiny Khekové dostal 57,7 procenta hlasů a výrazně předčil další varianty Gólík a Bruslík respektive Sváťa a Péťa podle jmen, která slaví svátek ve dnech, kdy národní tým získal v letech 1947 a 1998 zlaté medaile.

Český hokej dosud doprovázel nejen při utkáních národního týmu jako maskot lvíček Tomík. Při loňském mistrovství světa v Praze a Ostravě si diváky podmanili maskoti Bob a Bobek, které však hokejový svaz s ohledem na autorská práva nemůže a nechce používat.

A jaké komentáře provázejí uvedení novinky na Twitteru? "Ze jmen, která se dostala do finále, jsou tahle nejlepší, ale sama bych asi vybrala jiná," píše jedna z fanynek. "Peklo, nevkus, dětinská malůvka a trapas," přidal negativní ohlas jeden z příznivců.

Jména tak trochu evokují aktuální Večerníček - příběhy Bzuka a Ťuka. Alespoň to připomíná další z diskutérů.

"Tak pořád lepší než Ťok," ve vtipkování a hříčkách pokračoval v narážce na podobné jméno ministra dopravy další přispěvatel.

Líbí se i vám nejvíce jména Puk a Ťuk?
Ano
51,1 %
Ne, nejlepší by byla varianta Gólík a Bruslík
1,7 %
Ne, nejlepší by byla varianta Sváťa a Péťa
1,5 %
Ne, nejlepší by byla nějaká úplně jiná varianta
45,7 %
Celkem hlasovalo 9975 čtenářů.

Reklama

Související témata: