Hlavní obsah

Švýcary posílí na světovém šampionátu Niederreiter z Minnesoty a Diaz z NY Rangers

Hokejisty Švýcarska posílí pro květnové mistrovství světa v Rusku po vyřazení v prvním kole play off NHL útočník Nino Niederreiter z Minnesoty a obránce Rafael Diaz z New York Rangers. Z účasti se naopak omluvil obránce Mark Streit z Philadelphie. Švýcaři budou v základní skupině A v Moskvě soupeřem české reprezentace.

Foto: LM Otero, ČTK/AP

Švýcarský útočník Nino Niederreiter ve službách Minnesoty.

Článek

Kouč Patrick Fischer tak bude mít v kádru už šest hráčů, kteří se v této sezóně objevili v NHL. Už v minulém týdnu se přiřadili k týmu zadák Yannick Weber z Vancouveru a útočník Sven Andrighetto z Montrealu. Nyní se před závěrečnými zápasy Euro Hockey Challenge v Ženevě a Neuchatelu s Lotyšskem zapojil také brankář Reto Berra z Colorada.

V týmu jsou ze zámoří také zadák Christian Marti z Lehigh Valley a forvard Christoph Bertschy z Iowy, kteří působili na farmách v nižší AHL. Bertschy sehrál v sezóně v NHL tři zápasy za Minnesotu.

Třiadvacetiletý Niederreiter se vrací do švýcarské reprezentace poprvé od olympijských her v Soči v roce 2014. "Nemůžu se dočkat, až budu opět reprezentovat svou zemi," řekl Niederreiter deníku Blick. Minnesota vypadla v neděli po porážce s Dallasem 2:4 na zápasy.

Niederreitera čeká čtvrté MS

Niederreiter, který se představí na světovém šampionátu už počtvrté, má za sebou nejvydařenější sezónu kariéry. V 82 zápasech základní části NHL si připsal 43 bodů za 20 branek a 23 asistencí. V šesti duelech play off zaznamenal šest bodů za gól a pět přihrávek.

Třicetiletý Diaz sehrál za Rangers v tomto ročníku jediný zápas. Nastoupil v jednom duelu série s Pittsburghem, kterou Rangers prohráli 1:4 na zápasy, a připsal si jednu asistenci. Jinak působil na farmě v Hartfordu v nižší AHL.

V NHL má ale na kontě bývalý hráč Montrealu, Vancouveru a Calgary celkem 201 zápasů a 49 bodů. Dalších 13 duelů sehrál v bojích o Stanleyův pohár. Za Švýcarsko hrál na dvou olympiádách a třech mistrovstvích světa, byl členem stříbrného týmu ze světového šampionátu v roce 2013.

Reklama

Související témata: