Hlavní obsah

Česká soupiska pro MS je kompletní: Do hry půjde obránce Šulák, v kádru je i gólman Furch

Jan Škvor (Paříž)Sport.cz

Soupiska české hokejové reprezentace na mistrovství světa už je zaplněna do posledního volného místa. Dopoledne před závěrečným utkáním základní skupiny B proti Švýcarsku na ni trenéři dopsali třetího brankáře Dominika Furcha a rovněž obránce Libora Šuláka, jenž by měl dnes nastoupit a zažije tak premiéru na světovém šampionátu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Obránce Libor Šulák byl dopsán na soupisku hokejové reprezentace a dostane tak šanci zahrát si na mistrovství světa

Článek

Když minulý týden trenéři dopsali útočníka Vladimíra Sobotku, zbývalo na soupisce poslední volné místo pro hráče do pole. Sváděli o něj souboj obránci Jan Kolář s Liborem Šulákem a útočníkem Jakubem Lvem. Volba nakonec padla na třiadvacetiletého Šuláka, jenž byl jedním z největších překvapeních v Jandačově nominaci na turnaj.

Šulák, jenž v této sezóně hrál EBEL za Znojmo a v té nadcházející si vyzkouší finskou nejvyšší soutěž za Lahti, je výborný bruslař a šanci by měl dostat už dnes proti Švýcarům, takže národní tým bude hrát na osm obránců.

Naopak Kolář, trojnásobný účastník MS, i Lev, kteří s reprezentací od začátku letošního šampionátu jen trénovali, se dnes vydají domů.

Češi hrají se Švýcary dnes od 16:15, v případě jakékoliv výhry mají jistotu druhého místa ve skupině a tím i setrvání v Paříži pro čtvrtfinále. Ve francouzské metropoli však můžou hrát čtvrtfinále i v případě dnešní porážky, pak ale potřebují, aby Němci ve večerním utkání skupiny A porazili Lotyše a Finové v "české" skupině neporazili Kanadu.

Předpokládaná česká sestava proti Švýcarům:
Mrázek - Gudas, Šimek, Jeřábek, Krejčík, Rutta, Kempný, Kundrátek, Šulák - Voráček, Plekanec, Sobotka - Pastrňák, Jan Kovář, Červenka - Řepík, Vrána, Birner - R. Hanzl, Horák, T. Zohorna

Reklama