Hlavní obsah

Hokejová katastrofa! Facky od favoritů, hodnotí vystoupení Cígerovy družiny slovenská média

Nejhorší umístění na mistrovství světa, hokejová katastrofa, gólové facky v utkáních proti favoritům. Tak hodnotí slovenská média vystoupení reprezentačního výběru na šampionátu, na kterém tým pod vedením trenéra Zdena Cígera obsadil 14. příčku z celkového počtu 16 účastníků turnaje.

Foto: Pool, Reuters

Častý obrázek na letošním MS: překonaný slovenský brankář Július Hudáček a rozpačité pohledy jeho spoluhráčů.

Článek

"Konec hokejové katastrofy: Ledva zachránění Slováci se rozloučili se šampionátem důstojnou prohrou," napsal na svém webu nejčtenější slovenský list Nový čas po utkání, ve kterém dnes Slováci podlehli Švédsku 2:4.

Komentátor veřejnoprávní televize RTVS připomněl, že slovenský hokejový tým dosáhl nejhoršího výsledku v elitní skupině mistrovství světa. "V utkáních proti favoritům dvě šestibrankové facky. Země, které jsme kdysi poráželi zcela jasně a jednoznačně, nám pomalu unikají," řekl.

"Slováci prohráli svůj poslední zápas, na MS skončili nejhůře v historii," napsal portál sme.sk. Dodal, že Slováci nepostoupili do čtvrtfinále turnaje, ale ani nevypadnou z elitní kategorie mistrovství světa.

Šéf slovenského hokejového svazu Martin Kohút listu Hospodárske noviny řekl, že bude proti tomu, aby trenéru Cígerovi a generálnímu manažerovi reprezentace Róbertu Švehlovi svaz prodloužil smlouvy, které vyprší v závěru května.

Reklama

Související témata: