Hlavní obsah

Hyka dopsán na soupisku, zřejmě nastoupí proti Bělorusům. Chytat má Francouz

Paříž

Útočník Tomáš Hyka byl před odpoledním zápasem s Bělorusy doplněn na soupisku českého mužstva pro hokejové mistrovství světa. Aktuálně tam figuruje dvaadvacet hráčů, dva brankáři, sedm obránců a třináct útočníků.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Tomáš Hyka z ČR se raduje z prvního gólu do sítě Rusů na turnaji v Budějovicích.

Článek

Hyka, který je v české sestavě šestým debutantem na MS, by mohl hned zasáhnout do druhého utkání národního týmu, v němž se podle plánu postaví do branky Pavel Francouz.

S doplněním do kádru napevno může počítat i třetí gólman Dominik Furch. Do oficiálního seznamu účastníků turnaje pak mohou být doplněni ještě dva hráči do pole. Na příležitost v Paříži čekají zadáci Jan Kolář, Libor Šulák a útočníci Dominik Kubalík, Jakub Lev.

Pouze tito zmínění čeští hráči, kteří zůstávají mimo soupisku, absolvovali v sobotu dopoledne rozbruslení. Zbytek reprezentantů absolvoval taktickou přípravu na soupeře, který na úvod pořádně potrápil Finy a padl až po boji 2:3.

„Bělorusové předvedli urputnou defenzivu, musíme se na ně pořádně připravit. Na odpočinek bylo po náročném souboji s Kanadou sotva osmnáct hodin, ale dopředu jsme věděli, jaký program na šampionátu máme. Bylo potřeba načerpat síly, ale Bělorusové mají v nohách také zápas," mínil kouč Josef Jandač, jenž po noční zprávě ze zámoří, že zdravotní stav Davida Krejčího nedovoluje účast na MS, zatím nenosí v hlavě myšlenku na další doplnění z play off NHL, byť v něm ještě účinkují v dresu St. Louis Dmitrij Jaškin s Vladimírem Sobotkou.

Reklama

Související témata: