Hlavní obsah

Rusové měli na železnici potíže, vlakem do Paříže vyjeli s tříhodinovým zpožděním

Paříž

Ruským hokejistům se vůbec nechtělo jet ke čtvrtfinále do Paříže a to ještě netušili, jaké je potkají ve středu na železnici potíže. Na MS prohráli až poslední zápas kolínské skupiny s USA, čímž ale přišli o prvenství v tabulce a možnost zůstat celou vyřazovací části turnaje na německém ledě.

Foto: Marius Becker, ČTK/AP

Ruští hokejisté nabrali už na nádraží v Kolíně nad Rýnem tříhodinové zpoždění.

Článek

Ruský návrh, aby se na poslední chvíli ještě změnil reglement turnaje a čtvrtfinále se nehrála křížem, vyzněl spíš úsměvně. Místo pohodlné tříhodinové cesty vlakem do Paříže se ale přesun sborné do dějiště jejího čtvrtfinálového zápasu protáhl na dvojnásobek. Zpoždění zapříčinily technické potíže na kolínském nádraží, odkud měl expres se sbornou vyrazit krátce po poledni, nakonec ale vyjel až s tříhodinovým zpožděním.

„Nahlásili nám poruchu vlaku, pak přepojovali různé vagóny a my čekali a čekali. Mužstvo si celou dobu však udrželo bojovné naladění. Složitosti při stěhování nám sice vezmou síly, ale je třeba to brát s nadhledem," řekl trenér Oleg Znarok a pařížský trénink narychlo přesouval. Led v Bercy měli jeho svěřenci vyhrazený už po šesté večer, nakonec se na něj dastanou až po půl osmé, a to přitom jeli do haly přímo z pařížského nádraží.

Hráči si přáli vyjezdit únavu, až pak se přesouvali do hotelu Marriott, kde už mezitím uvolnily pokoje mužstva, pro které šampionát vyřazením v základní části skončil. Původní záměr Rusů přijet k souboji s Českem až v den utkání si nechal Znarok rozmluvit. Zdůraznil však, že si sborná v plné šíři podržela základnu v Kolíně nad Rýnem s přesvědčením, že v pátek už tam zase bude trénovat. Nepřipouští si tedy vůbec pochybnosti o postupu přes český národní tým.

Reklama

Související témata: