Hlavní obsah

Slováci vyráží na Dány. Snad opět nenastoupí kat "Chuck Norris"

Praha/Kolín nad Rýnem

Nejhorší týmy po skončení základních skupin hokejového mistrovství světa sestoupí. Fakt, který až tak neplatí ve skupině A, kde hraje Slovensko. Tomu se nedaří podle představ. Prozatím u dna sedící Dánové nemohou být poslání o patro níže, protože příští rok hostí světový šampionát. A s tímto výběrem Slováci v úterý večer v Kolíně nad Rýnem hrají. Pokud ho nezvládnou, mohou bojovat o holý život mezi elitou.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Slováky čeká důležitý zápas, zvládnou ho?

Článek

První dva zápasy Slováci nesehráli ideálně, získali dva body za výhru v prodloužení 3:2 nad Itálií, potom prohráli s Lotyšskem 1:3. Dánové jsou zatím úplně bez bodu - 2:7 od USA a 0:3 s Lotyšskem.

„Herně to nebylo špatné, hrajeme srdcem, bojujeme. Výsledky nejsou ideální, ale máme ještě pět zápasů. Musíme navázat na pozitivní věci a zbavit se horších," citoval server hokej.sk kapitána Vladimíra Draveckého, který ví, že duel s Dánskem je jeden z klíčových na šampionátu.

„Určitě je velmi důležitý. Víme, o co nám jde a uděláme všechno, abychom to zvládli. Musíme vyhrát," nepřipouští si útočník třineckých Ocelářů jinou variantu.

Po Dánsku mají Slováci ve skupině ještě Německo, Rusko, USA a Švédsko, tedy čtveřici, která je výkonnostně výše, než úterní soupeř.

Památný debakl před sedmi lety

Před sedmi roky Slováci utrpěli porážku na mistrovství světa, která se řadí mezi nejhorší v historii. A mají ji na svědomí právě Dánové, kteří vyhráli 6:0. Tehdy všechny góly padly v úvodních čtrnácti minutách. „Tohle bylo, vůbec nemá cenu se tím zabývat," není tento zápas tématem pro Draveckého, který jako jediný ze současného slovenského týmu pamatuje tento debakl.

Tehdy si média z výsledku dost střílela - „kanár" od Dánů, poprava. Přidali se i fanoušci na sociálních sítích - „Říká se, že Chuck Norris hrál prvních 15 minut v dánském dresu."

Dva zápasy, dva body a skóre 4:5. Taková je současná matematika slovenského výběru na turnaji v roce 2017. „Věřím, že to nejhorší máme za sebou. Kluci, kteří měli minimum zkušeností, byli v prvním utkání nervózní, měli svázané ruce a nohy, pak se už zlepšili. Věřím, že to půjde a uděláme vše, abychom s Dány uspěli," citovala pravda.sk trenéra Zdeno Cígera.

Porazí Slováci v úterý Dánsko?
Ano
49,1 %
Ne
50,9 %
Celkem hlasovalo 4371 čtenářů.

Reklama

Související témata: