Hlavní obsah

Stejně postoupí Rusové, kdo teď bude lístky na Čechy kupovat? kritizují Švédové stěhování

Paříž/Praha

Nepříjemné prozření čekalo švédské novináře a fanoušky, po stěhování týmu Tre Kronor z velké hokejové party v Kolíně nad Rýnem ke čtvrtečnímu čtvrtfinálovému duelu světového šampionátu proti Švýcarům do Paříže. Některá média dokonce mluví o „výsměchu fanouškům“.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Švéd Elias Lindholm se raduje se spoluhráči z gólu na MS.

Článek

Německý tým měl navzdory čtvrté příčce ve skupině A garantovaný čtvrtfinálový zápas s Kanadou v Kolíně, opačným směrem do Francie se naopak museli poroučet Rusové a Švédové. Vzhledem k zamotanosti skupin navíc ještě v úterý v noci nebylo jasné, kdo bude v které zemi hrát.

„Opustili jsme Kolín směrem do Paříže do úplně jiné reality. Z hokejového festivalu v Lanxess Areně do země, která připomíná obléhanou pevnost, kde platí výjimečný stav a ještě se neprodaly tisíce lístků na čtvrtfinále," zlobil se den před vyřazovacími zápasy ve svém komentáři pro švédský list Aftonbladet novinář a komentátor Mats Wennerholm.

Za den zpátky?

Do Paříže se moc nechtělo ani ruské sborné, která navíc cestou vlakem na zápas s Českou republikou nabrala ve středu tříhodinové zpoždění. Rusové i Švédové jsou favority čtvrtfinálových klání, a dost možná se budou hned v pátek stěhovat zpět do Kolína nad Rýnem na semifinále.

„Jsem přesvědčený, že Švédové vyřadí Švýcary i Rusové Čechy a pojedou zpět do Kolína. O to nepochopitelnější tenhle výlet je. Ohromná logistika a mohutná bezpečnostní opatření jen proto, aby se udržel šampionát při životě v hale, kde reálně skončil už poté, kdy Francie ztratila šance na čtvrtfinále," stojí dále v komentáři Aftonbladetu.

Wennerholm dále připomíná, že ještě den před vyřazovacími boji zůstávalo na zápas dvou velmocí Ruska s Českem 6400 neprodaných lístků a na duel Švédů se Švýcary 5400. „Kdo teď bude ty lístky kupovat?! A to možná část z těch prodaných vlastní velmi optimističtí Francouzi a kdo ví, zda se nakonec po vyřazení své země v hledišti ukážou."

Švédský novinář také upozorňuje na fakt, že i když se přiblížil k pařížské AccorHotels Areně, nic nenasvědčuje tomu, že je v dějišti hokejového mistrovství světa.

„Prolezl jsme každý kout, kavárny i restaurace. Neviděl jsem žádné fanoušky, žádné dresy, žádní Rusové, žádní Švédové. Nebyl sice zápasový den, jenže v Kolíně, tam jsou křepčící fanoušci všude, i když se nehraje. Už se těším, až se se tam vrátím."

Reklama

Pavouk - MS 2017

  • Čtvrtfinále

  • 18.05.17      16 : 15 Kolín nad Rýnem
    Spojené státy USA Finsko Finsko
    0 : 2
  • 18.05.17      20 : 15 Paříž
    Švýcarsko Švýcarsko Švédsko Švédsko
    1 : 3
  • 18.05.17      20 : 15 Kolín nad Rýnem
    Kanada Kanada Německo Německo
    2 : 1
  • 18.05.17      16 : 15 Paříž
    Ruská federace Rusko Česká republika Česko
    3 : 0
  • Semifinále

  • 20.05.17      19 : 15 Kolín nad Rýnem
    Finsko Finsko Švédsko Švédsko
    1 : 4
  • 20.05.17      15 : 15 Kolín nad Rýnem
    Ruská federace Rusko Kanada Kanada
    2 : 4
  • Finále

  • 21.05.17      20 : 45 Kolín nad Rýnem
    Švédsko Švédsko Kanada Kanada
    2 : 1
    po sam. nájezdech
  • 21.05.17      16 : 15 O 3. místo
    Finsko Finsko Ruská federace Rusko
    3 : 5