Hlavní obsah

Šulák si splnil sen a vtloukal si do hlavy, že se nesmí bát. Snad jsem nebyl tak špatný, říká

Paříž

V úterý ráno se od trenérů dozvěděl, že byl dopsán na soupisku českých hokejistů pro mistrovství světa a ještě tentýž den večer ho čeká premiéra na světovém šampionátu proti Švýcarsku. Obránci Liboru Šulákovi se tím splnil dětský den, dokonce si v utkání připsal asistenci, úplnou radost mu ale překazila porážka 1:3.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Český reprezentant Roman Červenka přijímá gratulace ke gólu od spoluhráčů. Zleva Tomáš Kundrátek, Libor Šulák a David Pastrňák.

Článek

„Startem na mistrovství světa jsem si splnil sen. Vůbec mě nenapadlo, že bych tady odehrál nějaký zápas. Je to velká čest, jen ten výsledek mě štve. Přál jsem si, aby to dopadlo jinak," prohlásil Šulák po duelu se Švýcary, v němž nejčastěji nastupoval po boku Tomáše Kundrátka a na ledě celkem strávil šest minut a šestatřicet vteřin.

Ve 29. minutě byl na ledě při druhém švýcarském gólu, o necelých šest minut si ale náladu spravil, neboť si připsal asistenci u trefy Červenky na 1:2. „Červus mě výborně našel, měl jsem před sebou odkrytou branku, jenže se mi nepovedlo puk zvednout přes beton brankáře. Naštěstí to Pasta vrátil zpátky Červusovi, který už zavěsil," vracel se k jedinému českému gólu v zápase.

„Byla škoda, že nám tam nepadl další gól ve druhé třetině. Tlak jsme měli, vyrovnání nebylo daleko," mrzelo 23letého obránce, jenž v této sezóně hrál EBEL za Znojmo a v té následující bude oblékat dres Lahti ve finské nejvyšší soutěži.

Se začátkem zápasu z něj nervozita spadla

Šulák do ostrého zápasu zasáhl poprvé od 30. dubna, kdy v Českých Budějovicích odehrál generálku na MS proti Rusku. Od té doby v Paříži s týmem jen trénoval. „Jsou to už více než dva týdny, během té doby jsem se to manko snažil dohánět s kondičním trenérem. Ale zápasové tempo mi chybělo," věděl Šulák.

„Navíc nastoupit na mistrovství bylo něco úplně jiného, než co jsem zažil doposud. Snad to ode mě nebylo až zas tak špatné," uvedl Šulák a přiznával, že před duelem ho svazovala nervozita. „Se začátkem zápasu ze mě ale všechno spadlo. Snažil jsem se odvést co nejlepší výkon a ukázat, co umím."

Před zápasem si vtloukal do hlavy, že se hlavně nesmí bát. „Kdybyste si tohle pustili do hlavy, chybu uděláte. Musíte se soustředit na svůj výkon, abyste do toho šli na sto procent při každém střídání. Chyba se stane každému. Ale když na ně myslíte, tím spíš přijde," ví Šulák.

Reklama