Hlavní obsah

Zlaté helmy na hlavě! Hokejisté Švédska slavili titul mistrů světa

Praha

Pokud jste nejlepší, musí se to oslavit. Hokejisté Švédska, kteří vyhráli v neděli v Kolíně nad Rýnem titul mistrů světa, se do oslav pustili se vší parádou. Už v Německu se koupali s pohárem v bazénu. Když přiletěli v pondělí domů, rej oslav pokračoval přímo v královském tempu.

Fanoušci přivítali ve Stockholmu švédský národní hokejový týmVideo: Reuters

 
Článek

Letadlo dostalo po přistání oslavnou sprchu na uvítanou od hasičských vozů, poté hráči navštívili švédskou královskou rodinu, kde se dočkali poděkování za reprezentaci země. Samozřejmě došlo i na setkání s fanoušky. A všude bylo veselo, hodně veselo.

Slavila se finálová výhra nad Kanadou, která předchozí dva roky ovládla světový šampionát. Teď je tu nový vládce. Na hlavách měli hráči zlaté helmy, předvedli i tanec na pódiu. A to všechno před tisícovkami fanoušků. Ti přišli poděkovat svým hrdinům za to, že dostali Švédsko na hokejový trůn.

Švédská pošta vydala k této příležitosti speciální známku. Na ní William Nylander skáče na brankáře Henrika Lundqvista poté, co chytil poslední nájezd ve finále mistrovství světa s Kanadou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články