Hlavní obsah

Jandač točí sestavou, Nečas jde do čtvrtého útoku, navíc na křídlo. Novinka ohledně Nestrašila

Kodaň
Aktualizováno

S pozměněnými útoky, kdy pohromadě zůstane jen ten první ve složení Pastrňák - Krejčí - Jaškin, nastoupí v neděli česká hokejová reprezentace ke svému předposlednímu zápasu základní skupiny A na mistrovství světa v Kodani proti Francii. Trenér Jandač pokračuje v pravidelném rotování brankářů, řada tedy nyní vychází na Davida Ritticha. Andrej Nestrašil, který kvůli poraněnému ramenu nedohrál páteční duel s Běloruskem, v neděli nenastoupí.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Útočník Martin Nečas během tréninku na MS v Kodani.

Článek

Nestrašil odstoupil ze hry už při svém prvním střídání, kdy jej na mantinel tvrdě narazil Kitarov. Ještě během zápasu podstoupil v kodaňské hale rentgenové vyšetření, které závažnější problém neodhalilo. V sobotu odpoledne pak absolvoval v kodaňské nemocnici vyšetření magnetickou rezonanci.

„Ukázalo, že utrpěl zhmoždění ramene s menším prokrvácením svalu. Na ledě to zkusí nejdříve za dva dny, potom se uvidí," informoval tiskový mluvčí Českého svazu ledního hokeje Zdeněk Zikmund.

Proti Francii tak Nestrašil určitě nenastoupí, jeho účinkování ve zbytku šampionátu je s otazníkem.

„Do hry se proti Francii dostane Filip Chytil, zatím ještě ale nevíme, jestli budeme hrát na sedm obránců a třináct útočníků, nebo na osm beků a dvanáct útočníků. Rozhodneme se až v neděli dopoledne," uvedl Špaček.

Jak v sobotu čeští hokejisté trénovali
Rittich - Gudas, Šulák, Hronek, Moravčík, D. Sklenička, Jordán, Polášek, Krejčík - Pastrňák, Krejčí, Jaškin - Hyka, Faksa, Červenka - Řepík, Plekanec, D. Kubalík - Nečas, Horák, Chytil - Kousal.

Zatímco složení defenzivních párů se nemění, v útocích dojde k několika úpravám. Beze změny zůstane jen Pastrňákova formace. Hyku trenéři posunou na pravé křídlo k Faksovi s Červenkou, devatenáctiletý Nečas spadl do čtvrté řady k Horákovi s Chytilem. Neměl by navíc hrát na centru, ale na pravém křídle. Třetí útok s křídly Řepíkem a Kubalíkem povede Plekanec.

S Francií se reprezentace na MS dosud utkala osmkrát a pokaždé triumfovala. Před probíhajícím šampionátem s ní odehrála dva duely na její půdě v rámci Euro Hockey Challenge a slavila výhry 5:2 resp. 6:2.

„Hlavně v tom druhém zápase na nás nastoupili hodně tvrdě a bylo to vyprovokované. Tady v Kodani jsou Francouzi proti silnějším týmům spíš zatažení. Proti Rakušanům a Bělorusům naopak agresivně šli, takže se musíme připravit na oba jejich systémy," soudil Špaček.

„Francie je z těch papírově slabších soupeřů asi nejsilnější. Hrají agresivně, dokážou dávat góly a mají výbornou přesilovku. Bude to ale spíš o nás, jak se na utkání připravíme," uzavírá Špaček.

Reklama