Hlavní obsah

Šulák nejdříve úplně zapomněl, ale dodatečně si puk za premiérový gól schoval

Kodaň

Devatenácté vystoupení v reprezentačním dresu ozdobil Libor Šulák premiérovým gólem. Jeho přesilovková trefa byla vítěznou proti Bělorusům, což české hokejisty na mistrovství světa v Kodani přiblížilo postupu do čtvrtfinále.

Foto: Grigory Dukor, Reuters

Libor Šulák se raduje po gólu proti Bělorusku s brankářem Pavlem Francouzem.

Článek

Udělal vám první reprezentační gól velkou radost?

Je to pěkný pocit. Krejča mi po vyhraném buly hodil skvěle kotouč, náš hráč před brankou skvěle clonil, takže ho stačilo jen obstřelit, protože běloruský gólman nic neviděl.

Za reprezentaci nastupujete už rok. Nebyl jste netrpělivý, že vaše jméno stále schází mezi střelci?

Ani jsem nevnímal, že ještě pořád čekám na gól. O nějakou moji trefu ani tolik nejde, daleko důležitější je, že konečné máme výhru za tři body.

Máte alespoň schovaný ten puk na památku?

Mám, jen nevím, jestli je to skutečně on. Bezprostředně po gólu jsem na puk úplně zapomněl, pak ho ale vystřelili ven na střídačku, tak snad jsem si sebral ten správný.

Sbíráte si kotouče za premiérové branky?

Mám doma uložené puky, kterými jsem dal první ligový gól v dresu Znojma i co jsem se trefil tuto sezónu v Lahti, tak si k nim přidám ten kodaňský.

Bylo potěšující, že jste se proti Bělorusku tak nenadřeli jako v předchozích zápasech?

Úplně jednoduché utkání to nebylo, ale tři góly v první třetině prakticky rozhodly. Jak jsme proměnili šance, tak z nás všechno spadlo a Francík to pak vzadu v klidu zavřel. Sehrát pět utkání během sedmi dnů je náročné, ale já měl před šampionátem přece jen trochu prostor si odpočinout a osobně až tolik únavu necítím. Cítím se od začátku v Kodani hodně dobře.

Reklama