Hlavní obsah

Hokejisté se fotili a před zrcadlem byla tlačenice. Frolíkovi se ale tentokrát helma neztratila

Bratislava

Čeští hokejisté si na mistrovství světa v Bratislavě užili tradiční disciplínu. Před začátkem sobotního tréninku v malé hale absolvovali týmové focení, které se obešlo bez sebemenších potíží.

Bitvu o zrcadlo svedli před dnešním tréninkem čeští hokejisté. Na focení chtěli být co nejhezčíVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Všichni hráči včetně celého realizačního týmu se postupně srocovali do středu kluziště, kde byly nachystané židle a lavice. Hokejisté se ochotně rovnali do tří řad, přičemž do spodní usedli vedle generálního manažera národního týmu Petra Nedvěda třeba kapitán Jakub Voráček s asistenty Radkem Gudasem a Michaelem Frolíkem.

„Někomu na focení záleží, někdo hodí gel na hlavu. Je vždycky pár hráčů, kteří si na tohle potrpí a jiným je to úplně jedno," vykládal asistent trenéra Robert Reichel.

Legendární hokejista Jozef Golonka je smutný ze Slováků a věří, že Češi mistrovství světa vyhrají

<a href="http://www.sport.cz/">Sport.cz</a>

V kabině vládla dobrá nálada, byť u zrcadla probíhala nezvyklá tlačenice. „Všichni tam u něj stojí. Dostat se k němu a umyvadlu je asi nejtěžší část na dnešním dnu," usmíval se útočník Filip Chytil.

Po závěrečných úpravách pak řada hráčů vyšla z šatny s helmou v ruce, aby si účes příliš neponičili. „Nevypadá to moc jako příprava na trénink, ale spíš na nějakou modelingovou agenturu. Každý chce na fotce vypadá co nejlíp," říká forvard New Yorku Rangers.

Jak si Patrik Bartošák užíval roli televizního komentátora? Dovolil si spoluhráče kritizovat?

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Týmové focení nabízí prostor k různým vtípkům a legráckám. Své o tom ví třeba Frolík, který před osmi lety právě tady v Bratislavě postrádal po skončení focení helmu. Marně se rozhlížel po střídačce, bezradně objel ledovou plochu a díval se přes mantinel.

Stal se tehdy obětí kanadského žertíku spoluhráčů. Nakonec mu ji z trestné lavice přivezl tehdejší asistent kouče Josef Paleček. „Hned jsem si vybavil, jak to bylo tenkrát. V kabině jsme se o tom s Vorasem bavili. Dneska už by si mně jako mazákovi ale snad nikdo přilbu schovat nedovolil," prohlásil útočník Calgary.

Takový výsledek je úžasný, ale Italů mi bylo až líto, přiznává Pavel Francouz

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Zdržení kvůli focení nebylo dlouhé a sobotní trénink nijak nenarušilo. Během deseti minut bylo po všem a národní tým se vrhnul do přípravy na nedělní souboj s Rakouskem, s nímž se česká reprezentace střetla dvakrát v přípravě před MS v rámci Euro Hockey Challenge.

Ve Znojmě vyhrála 3:1 a odvetu v Linci 5:4 po samostatných nájezdech. „Hodně tenkrát bruslili, atakovali a nebáli se jít do předbrankového prostoru. Podobné to bude zřejmě i zítra. Čeká nás daleko lepší soupeř, než byli Italové," varuje Reichel.

Velká hokejová fanynka Martina Sáblíková. Českým hokejistům přeje zlato

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

Reklama

Související témata: