Hlavní obsah

Kdo obsadí poslední volné místo na soupisce pro MS? Říha už má jasno

Bratislava

Šachy kolem obsazení posledního místa na české soupisce končí. David Tomášek z Jyväskylä dnes odpoledne opustil hokejovou reprezentaci a odcestoval z dějiště mistrovství světa v Bratislavě. Poslední volné místo na soupisce zaplní další útočník Milan Gulaš z Plzně, který si odbude ve 33 letech premiéru na velké mezinárodní akci.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Jan Kolář (vpravo) a další obránce David Musil naslouchají na tréninku národního týmu pokynům kouče Miloše Říhy.

Článek

Pětadvacátým hráčem, který se dostane na soupisku českého národního týmu při letošním šampionátu, bude nejstarší z reprezentantů Milan Gulaš. Nejlepší střelec i vítěz kanadského bodování uplynulé extraligové sezony je v dějišti turnaje od pondělí a jeho připravenost je podle slov trenéra Miloše Říhy každým dnem lepší.

"Napíšeme ho. Tím je jasné, že ho pošleme do utkání. Ale nechtějte zatím po mně, do kterého," řekl bezprostředně po zápase s Lotyšskem kouč.

Ukázali jsme velkou sílu a charakter, když jsme zápas takto otočili, říká Radek Faksa

<a href="http://www.sport.cz/">SPORT.CZ</a>

„Je dobře, že už to máme celé uzavřené a ta parta zůstane spolu," doplnil Říha, podle nějž Gulaš úspěšně dohání tréninkové manko poté, co hrál naposledy zápas 15. dubna, kdy Plzeň prohrála rozhodující sedmý duel semifinálové série extraligy.

Odvážná trenérova myšlenka na možný příjezd jedné z českých hvězd NHL padla ve chvíli, kdy Boston i San Jose vedou v sériích konferenčních finále. "Čas hraje proti nám, tady už to nevyjde," řekl Říha.

Gulaš měl už na sobě nálepku reprezentačního smolaře. V letech 2010 a 2014 byl v širším kádru již v dějišti MS, ale nakonec se nedostal na soupisku a odjel domů a naposledy se zranil těsně před loňskými ZOH v Pchjongčchangu v závěru generálky proti Finsku už na korejském ledě.

Reklama

Související témata: