Hlavní obsah

Národní tým vyhlíží příjezd Faksy. Kdo z Bratislavy odjel?

Bratislava

Kádr české hokejové reprezentace na mistrovství světa opustil útočník Robin Hanzl. Národní tým, který se připravuje na odpolední bitvu s Rusy, dál vyhlíží příjezd Radka Faksy z Dallasu. Dorazit by měl dnes.

Čeští hokejisté se chystají na Rusy. S týmem už není Robin Hanzl.Video: SPORT.CZ

 
Článek

Hanzl po příletu do Bratislavy nebyl zapsaný na soupisku a v neděli večer výpravu opustil. „Dali jsme mu na vybranou podobně jako před týdnem v Brně Martinu Zaťovičovi. A tím bych to uzavřel," řekl asistent reprezentačního trenéra Robert Reichel.

Do Bratislavy by měl během pondělí dorazit Faksa, který má však potíže s ramenem a vedení Stars ho uvolnilo na MS za podmínky, že bude mít pár dnů klid a bude se věnovat rehabilitaci.

Do hry tak naskočí nejdříve 16. května. V případě, že trenéři forvarda Dallasu na soupisku nakonec zapíšou, zbydou na ní ještě dvě volná místa. Mezi kandidáty jsou obránce Petr Zámorský a útočník David Tomášek, kteří v dějišti turnaje stále trénují a zúčastnili se i pondělního rozbruslení. Na ledě byli vedle gólmanů Patrika Bartošáka, Pavla Francouze a Šimona Hrubce také zadáci David Musil, Filip Hronek a útočníci Jan Kovář, Dominik Kubalík a David Tomášek.

Sestava proti sborné by měla být podobná jako v předchozím duelu s Norskem. Ke změně však dojde v brankovišti, mezi třemi tyčemi by se měl objevit Patrik Bartošák, jenž v úvodním utkání na turnaji vychytal výhru nad Švédskem. "Rusové mají v kádru hokejisty, kteří patří k nejlepším v NHL. Známe je, hráli jsme s nimi před týdnem, takže určitě pro nás dobře. Věřím, že jsme schopní do toho dát maximum a zápas uhrát," prohlásil Reichel před další ostrou prověrkou na šampionátu.

Zápas mezi Českem a Ruskem začne v 16:15 a přímým přenosem ho vysílá ČT sport.

Pravděpodobná sestava ČR:
Bartošák - Hronek, Kolář, Moravčík, Rutta, Gudas, Sklenička, Musil - Voráček, Simon, Frolík - J. Vrána, Chytil, Palát - Řepík, Kovář, Kubalík - Jaškin, T. Zohorna, H. Zohorna.

Reklama