Hlavní obsah

Ostuda! Lahve na ledě a pískot při hymně. Nemůžeme se chovat jako opice, litoval slovenský obránce

Dvakrát vedli o dva góly, neuznali jim branku a dvě sekundy před koncem šedesáté minuty dostali slovenští hokejisté od Kanady gól na 6:5, který rozhodl o jejich porážce před vlastními fanoušky v Košicích na mistrovství světa. Nával emocí byl pro některé za hranou. Na led létaly lahve, plechovky a při kanadské hymně se z hlediště ozýval pískot. Po skvělém utkání přišla chmurná tečka.

Nejprve velká euforie, nakonec obrovský smutek zavládl v bratislavské fanzóněVideo: Sport.cz

 
Článek

Slováci dostali tři góly v oslabení, což se některým hráčům a fanouškům nelíbilo. "Bolí to, ale proti takovému soupeři musíme být zodpovědnější. Rozhodčí nehodnotím. Jedna věc se mi ale nelíbí, a to jak to vzali diváci. Každý z nás cítil křivdu a bolest, ale nemůžeme se chovat s prominutím jako opice a na led házet flašky. Tohle se nedělá. Porážku je potřeba přijmout s hlavou nahoře," citoval server pravda.sk slovenského obránce Martina Fehérváryho.

Po devíti minutách zápasu Slováci vedli 2:0 a prožívali euforii. Kanada ještě do konce první dvacetiminutovky srovnala, ale během šesti minut druhé části vedli domácí opět o dva góly. Jenže stačilo deset minut a bylo vše jinak, soupeř vedl 5:4. Výsledková houpačka a hra nervů pokračovala. Osm minut před koncem třetí dvacetiminutovky Slovák Sukel srovnal. Přišla naděje na zvrat. S přibývajícím časem zápas směřoval k prodloužení, jenže dvě sekundy před sirénou Stone trefil puk hod horní tyčku a rozhodl.

Ve Slovácích by se krve nedořezal, jeden z hráčů dokonce vzteky zlomil hokejku o branku. Kanaďané prožívali opak, při hymně poté slyšeli hlavně pískot.

"Mám rád slovenského fanouška, ale toto se k hokeji nehodí. Místo pískání a házení flašek nás mohli povzbuzovat. Nebo kdyby místo pískání během kanadské hymny radši zpívali slovenskou hymnu. Je potřeba umět prohrávat. Chápu, že jsou rozzlobení na rozhodčí, to my taky. Svým chováním (fanoušci) neškodí soupeři, ale i nám. Pár sekund se ještě dohrávalo, kdyby něco zůstalo na ledě, mohl se někdo zranit," citoval server aktuality.sk útočníka Dávida Buce.

Reklama

Související témata: