Hlavní obsah

Ovečkin zlomil bratislavské prokletí. Pak na střídačce zachránil spoluhráče

Bratislava/Praha

Bratislava pro něj dlouho byla zakletá. Před osmi lety na šampionátu ve slovenské metropoli nezapsal v pěti zápasech ani bod, a i letos svítila po třech duelech na jeho kontě gólů i asistencí nula. Ke středeční suverénní výhře 10:0 nad Itálií však útočník ruské hokejové reprezentace Alexandr Ovečkin přispěl brankou a asistencí. Nejen dvěma body ale na sebe kanonýr sborné upozornil...

Foto: Vasily Fedosenko, Reuters

Ruský útočník Alexandr Ovečkin slaví v duelu s Itálií svůj první gól na MS v Bratislavě.

Článek

Neskrýval, že se mu ulevilo, že střelecké trápení je konečně u konce. Pochopitelně vnímal hlasy, že hráč jeho formátu by měl týmu pomáhat kanadskými body. „Dát první gól na turnaji je tak trochu jako odškrtnutí jedné z věcí, které tady musím udělat. Mám to konečně za sebou, jdeme dál," potěšil třiatřicetiletého rodáka z Moskvy jeho gól ze 17. minuty, kterým zvyšoval už na 4:0.

V polovině utkání si ho kamery vybraly znovu... Rusové hráli za stavu 6:0 přesilovou hru, když obránci Dinaru Chafizullinovi přeskočil přes hokejku puk a směřoval na střídačku sborné.

Sedící útočník Jevgenij Dadonov už se začal uhýbat, aby jej letící kotouč nezasáhl, jenže nakonec ani nemusel. Pohotový Ovečkin totiž nastavil svou rukavici a kotouč lapil.

A rukavicí ještě máchnul, jak to činí brankáři, když chtějí zákrok lapačkou přibarvit, což vyvolalo úsměv na tváří Dadonova i hlavního kouče týmu Ilji Vorobjova.

Reklama

Související témata: